Dam

"Ingenting kommer att lämnas åt slumpen"

Publicerad 2022-03-22 11:44
Felldin web1
Vi närmar oss seriestart och har därför passat på att kolla läget med damernas huvudtränare Joakim Felldin.

Vi börjar närma oss seriestart, hur har lagets försäsong sett ut?
-Jo men bra ändå, trots väderlek och temperaturskillnader så har vi hängt i med relativt bra förutsättningar. 7 matcher har redan hunnit spelats så truppen är i bra matchmode. Vi har täta videoanalyser och träningsdosen har sakta ökat. Också bra att vi får en riktigt tuff cupmatch i helgen mot KB som ni säkert redan vet finns med i vår serie.

Ni är nykomlingar i division 1 och på grund av serieomstrukturering behöver ni direkt vara i toppen, hur ser du på den utmaningen?
-Utmanade och läskigt. Men vi har inget annat val än att ta det till oss. Varje träning och match blir extremt viktigt och ingenting kommer att lämnas åt slumpen. Viktigt att vi behåller våra spelare hela så att vi får ut maximalt av samtliga.

Vilken typ av fotboll kan publiken på Lidingövallen förvänta sig i år?
-Fartfylld med kontroll. Ett spel som bygger på att ta oss framåt så snabbt som möjligt på ett kontrollerat sätt. Varierande försvarsspel där man kommer få se både många höga maxinsatser men också lägre och tålmodigare.
Vi kommer att vara lojala mot vår matchplan och totala spelidé.

IFK fortsätter att bygga sin trupp med unga spelare hur skulle du beskriva truppen?
-Ambitiös grupp som trivs med varandra.Snarare en vana att stöta på någon i gymmet eller generellt häng i vårt riktigt schyssta omklädningsrum innan träning. Trots låg snittålder så finns det en del rutin och bra ledarskap vilket imponerat på mig.

Är det någon spelare publiken bör hålla ögonen extra på?
-Alltid den svåraste frågan såhär tidigt på säsongen, året är ett maraton och det krävs att även spelare 20 är med och bidrar. Men jag vill ändå nämna Natalia som jag hoppas och tror kan blomma ut och göra en del poäng på seniornivå även Blanca kommer vi nog se en hel del i motståndarnas straffområde. Sen såklart Ebba. Några nämnda i alla fall.


Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub