Dam

Förlust mot Stureby

Publicerad 2024-06-08 19:29
25a00347 536e 440e 96a1 54e806c531eb
1-0 på nick av Rebecca.
2-3 blev slutresultatet efter en forcering som så när lyckats

Avspark 14.00 på Lidingövallens konstgräs, och solen skiner efter en regnskur tidigare under dagen.

Vi börjar bra, och tar tag i spelet, har initiativet och börjar skapa. Och på en hörna från Irina går Rebecca upp och får klockren träff med pannan, 1-0.

Vi fortsätter med bollinnehav och några hörnor, en smiter utanför bortre stolpen och Rebecca är nära att få huvudet på den. Mathilda kommer fri i kamp med en back, men avslutet kommer från lite snäv vinkel och målvakten kan täcka. Det ser riktigt bra ut och stabilt ut.

Men så efter en halvtimme ungefär så mattas vi och Stureby jobbar sig in i matchen och tar över taktpinnen, tar några bra avslut från distans och Fanny får sträcka ut ett par gånger. Och i den 39:e matchminuten kommer 1-1 på ett hårt skott från strax utanför straffområdeslinjen.

I andra halvlek blir det kamp i värmen, men Stureby ställer om snabbare, och i den 63:e matchminuten gör deras bäste, och antagligen en av seriens tyngsta spelare att möta, sitt andra mål 1-2. Nick på inlägg från högerkanten.
Vi försöker, gör några byten, men en ny kontring ger 1-3 i 70:e matchminuten.

Vi fortsätter gå för mål, nu med mer fart och energi och börjar skapa. Och i en tilltrasslad situation i straffområdet är Liv sist på bollen och den letar sig i mål, 2-3. Vårt F10-lån Hanna gör oreda i Stureby försvar med sin explosivitet och är nära kvittering, och så i matchens slutminut får vi hörna. Hela laget går upp och bollen dansar framför mållinjen men Stureby lyckas få undan den. Då har också vår målvakt, Fanny varit på bollen i röran framför mål. Hade inte varit dumt om hon fått kvittera. Men Stureby lyckas hålla undan, ett stolpskott har vi också i slutet.


Men det är från slutet av första och fram till 1-3 i andra som grundar Sturebys vinst. De gav inte upp efter vår fina inledning och var effektivare/hade marginalerna på sin sida.

Vi tackar Stureby för en spännande fotbollsmatch, vi tackar domarna och publiken!

Björn Jansson.
Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub