Dam

Förlust mot Karlberg

Publicerad 2022-08-20 17:22
E178ab89 4570 4b96 a523 51ad55ec62f0
0-2 blev slutresultatet på Stadshagens IP

Avspark 14.00 och efter en regnig förmiddag är det uppehåll, men molntäcket himmel. Matchen mot Karlberg är viktig för båda lagen, i kampen om femteplatsen som säkrat fortsatt division ett-spel.

Vi har en bra känsla inför matchen och Karlberg har värvat nytt efter några avbräck. Med tanke på det blöta konstgräset så går vi ut med inställningen att spela säkert och lyfta när vi får tillfälle. Men kanske blir vi lite för försiktiga och lämnar över initiativet till Karlberg som för spelet de första tjugo minuterna, med några hörnor och ett distansskott som Alma med hjälp av ribban tar hand om.

Men spelet jämnas ut och vi får ett friläge, där Mickis får en lite för lång touch och målvakten kastar sig och avvärjer framför fötterna på henne. Och båda spelarna blir liggande, som tur var inget mer än ett litet speluppehåll för att plåstra om spelarna.

Och vi har börjat hota då matchens märkligaste situation inträffar. Karlberg snor bollen nära kortlinjen och skjuter i snäv vinkel. Alma klistrar bollen och ska spela upp, då domaren dömer mål. Tydligen har linjedomaren som står en bit upp från kortlinjen vinkat för mål, något han verkar ensam om att ha sett runt Stadshagens IP.

Tufft då vi flyttat upp spelet och börjat skapa chanser. Men vi fortsätter fylla på och kommer in i boxen. Natalia snurrar upp en back och går i backen, straff? Nej.
Några frisparkar lyfts in men Karlberg försvarar sig bra, med en säker sista utpost.

Och så får Liv ett bra läge och görs ned i straffområdet, straff eller var det bara kamp om bollen? Kamp om bollen.

1-0 till Karlberg i halvtid, och solen börjar spricka igenom molntäcket. Hoppas på uppryckning i andra halvlek.

Men även om viljan finns så kan Karlberg spela med tryggheten att ha en ledning och vi slarvar allt för ofta med uppspelen. I den 55:e matchminuten kommer så 2-0 på en lång boll in i straffområdet där vi inte är tillräckligt resoluta och en Karlbergsspelare hinner emellan back och målvakt och petar in bollen.

Vi försöker och Mickis kommer runt på högerkanten men inspelat blockas i sista stund.

Vi är för stressade och tar sen en del felbeslut. Och ska man se på chanserna i andra halvlek så är Karlberg närmare ytterligare ett mål.

Så sett till hela matchen så är Karlberg bättre än oss idag. Med 1-0- målet i ryggen spelar de en klokare fotboll än oss, där passningarna hittar rätt adress utan stress. Vi som hade hoppats på en trepoängare efter den fina insatsen mot Tyresö sist, överarbetar och hittar inte rätt i passningarna då vi måste jaga ikapp.

Vi gratulerar Karlberg till vinsten, tackar domarna och den vältaliga publiken.

Björn Jansson.
Md intersport 360x250 webshop
Md nyhetsbrevet  nov 2020
Md r d v rd banner svff 207x320
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub