Förlust mot Dalhem

Publicerad 2018-09-15 22:59
Img 8309
Trots en fin inledning så blev det för svårt att stå emot Dalhem och deras tre kenyanska landslagspelare.

Hemma på Vallen i våras vann vi med 5-1 och efter ett par omgångar av höstsäsongen såg Dalhem avsågade ut och närmast klara för nedflyttning. Då, kvällen före match mot Hällbybrunn,kommer tre kenyanska landslagsspelare med flyg. Och gör sju mål på 60 minuter mot Hällbybrunn. Sen dess har de fortsatt och öst in mål, och nu inför matchen på Dalhems IP så står vi och Dalhem på samma poäng.

Vi är förstås förberedda på att laget ska söka dom med sina bollar och pratar om att inte hamna ensamma i dueller utan att ge varann understöd. Och det börjar bra, vi är noggranna i försvarsspelet och inleder bäst. Efter någon minut så slås ett inlägg från vänster som Irina möter i fritt läge med en bredsidesvolley över ribban. Båda lagen bjuder upp till bra spel och mycket energi, så i den sjunde minuten får deras bäste, den lilla tekniska snabba kenyanska bollen till vänster om straffområdet och slår en hård boll efter marken in framför mål och den touchar på en av våra backar och söker sig in vid bortre stolpen. Tufft.

Men kampen fortsätter från både lagen, för att vara en match kring nedre strecket är den både underhållande och bra.

I en fin omställning så kommer Bianca fri och skjuter ett skott strax utanför målvaktens högra stoplrot.

Spännande så här långt, men så tar de hand om en utspark, den hamnar hos den större av deras två offensiva kenyaner och hon vänder upp med kraft och friställer en Dalhemare som kan sätta 2-0 från mitt framför mål.

En bit in i andra halvlek kommer så 3-0, och det är bara att konstatera att de tre kenyanskorna fått höra att de ska se till att det blir vinst för Dalhem. De levererar idag och Dalhem söker hela tiden hitta dem. Och det ska sägas, att hela laget lyft sig med tre så bra spelare. Övriga Dalhemspelare spelar fint med målen i ryggen.

Nu lyfter vi upp Noelle på mitten, och Maria som i första halvlek hade ett par genombrottsförsök där hon från sin defensiva mittfältsposition nästan tog sig igenom hela vägen, hon får nu inta den centrala forwardsplatsen. Och vi får också ett mål där Maria är i duell med back och målvakt och skarvar till Noelle som påpassligt håller sig framme och nätar i närmast öppet mål.

Nu har jag ingen video att tillgå från matchen, men vi försöker nu krama ur lite till och skapa chanser. Och har bland annat två bra bollar som blir avvinkade för offside, en offside som inte ens Dalhemsfansen såg. Likadant var det i denförsta, då ett friläge vinkades av...

Nu släpper vi lite av försvarssäkerheten för att kunna reducera, men straffas då de slår långa bollar på kenyanskorna som ser till att det blir tre mål till i matchen. Och då gör Jenny flera kanonräddningar, så starka att speakern berömmer hennes insats. Kanske inte så svårt att ge när hemmalaget leder, men det var några rejält svettiga räddningar när Dalhem flyttade upp alla tre kenyanskorna och lät resten av laget stå för defensiven.

6-1 till hemmalaget, och det i en match där vi i sjuttio minuter stod emot bra och skapade chanser. Men idag saknade vi vår målgörare Elin, och var nog lite för unga, och orutinerade för att ta hem en sån här match.

Vårt hopp nu står till att serieledarna Triangeln tar nästa match, hemma mot Dalhem, på allvar och vinner. Och att vi vinner våra två kvarvarande matcher, mot Nyköping och Tun. Då kan vi fortfarande hamna över strecket.

Bra kämpat i alla fall av vårt unga lag, med många rejält förkylda dessutom... och beröm till Dalhem. Det var som sagt en intensiv match, där hela Dalhemlaget spelade väl. Vi tackar också publiken som höjde stämningen och domarna