Publicerad 2018-04-21 16:48
Img 0096
En tuff öppning av serien.
Stuvsta var för starka i premiären och det blev förlust med 1-5

Stuvsta som förstärkt med spelare från både Älvsjö och Telge inför premiären kom ut starkt på konstgräset på Stuvsta IP och skapade 4-5 hörnor tidigt men Lidingö lyckades freda sig och pressen lättade sen. Men i 20 minuten var det dags för 1-0 följt av 2-0 i den 23:e matchminuten.

Receptet från Stuvsta var snabba ruscher längs kanterna för att sen få in bollen framför mål, eller vägga sig igenom. Efter målen så sjönk spelintensiteten och färre chanser skapades. I den 40:e matchminuten kom så en frispelning av Klara som hann upp bollen samtidigt med målvakten, som gick in hårt in i närkampen och domaren pekade på straffpunkten. GH kliver fram och slår den sen högt i målvaktens vänstra hörn. 2-1 och ett visst hopp fanns.

Men i den sista matchminuten av första halvlek så kommer Stuvsta igenom på vår vänsterkant och 3-1 sitter där. Inte orättvist men lite tråkigt för spänningen.

I andra halvlek lyfter sig Lidingö i inledningen och står upp bra, däremot skapas inga farliga chanser även om spelet böljar under en period. Men sen mot slutet av halvleken tar Stuvsta över spelet mer och mer och vinner mitten och spelar gång på gång ut på sin snabba vänsterytter. 4-1 kommer efter kamp om bollen mitt framför mål. Ett bra skott från Stuvstaspelaren men en slump att den hamnade där. 5-1 lite senare efter ett anfall längs deras vänsterkant.

Stuvsta var det bättre laget idag, efter den inledande pressen och de två målen så kunde de spela avslappnat och med pondus. Efter straffreduceringen tändes ett hopp, men 3-1 precis innan pausvilan gjorde Gav en för stor uppförsbacke, även om spelet i andra halvlek var bättre från Lidingös sida.

Vi tackar publik, domare och Stuvsta för premiärmatchen i vårsolen.