Dam

3-0 mot IFK Nyköping.

Publicerad 2018-09-23 21:48
Img 8376
Det blir en spännande avslutning av höstsäsongen efter 3-0 mot Nyköping. Dalhem förlorade och nu står vi på samma poäng i streckstriden.

13.30 var det avspark på konstgräset hemma mot IFK Nyköping. En vinst var nödvändig för att klara nytt kontrakt.

Det är ganska jämnt i inledningen med litet övertag för oss i chanser. Elin skapar en bra chans och målvakten benparadräddar till hörna. I 12:e minuten manglas Elin ner utanför straffområdet och vi får frispark, som en försvarare nickar bort framför mål.

Efter det blir det en period där Nyköping har lite mer boll och får några frisparkar i hyfsat läge och några hörnor, men inga riktigt bra lägen.

En halvtimme in i första halvlek höjer vi oss och skapar ett litet tryck, vassast är det när Elin får skottläge vid straffområdeslinjen men skottet rullar utanför stolpen. Nyköping sticker upp och får sånär ett friläge när vi är lite passiva.

Klockan rinner på och i tredje plusminuten av första halvlek så tråcklar Elin sig fram i straffområdet och friställer Mathilde som skjuter på målvakten.

Det har blåst en del i första halvlek och vi har haft motvind, så stark ett tag att målburen flyttade sig ur sitt läge. I andra halvlek har vi vinden i ryggen och mer fart i fötterna. Pressen är också tuffare för motståndarna nu, och några skiften har gjort oss offensivare.

Så vi inleder bra, och Bianca och Hedda ser till att skapa bredd och drar isär deras backlinje. Nu öppnar ytorna upp sig och i femte matchminuten av andra halvlek friställer Elin Bianca. Backen på Biancas sida gör ett dåligt hemjobb och Bianca blir helt ren och lägger kallt in 1-0 vid sidan av målvakten.

Minuten efter skjuter en Nyköping-spelare ett skott utifrån i ribbans översida.

I elfte minuten av andra samspelar sig Bianca och Elin fram till en bra chans, där Bianca avslutar en bra bit över i fint läge.

Spelet i andra är betydligt öppnare och med fler lägen till omställningar. Nyköping har ett nytt skott, en dalande boll, i ribbans ovansida. Elin har ett par vassa lägen kring minut 22 i andra men målvakten räddar.

I 25 och 26:e minuten av andra har Nyköping ett par chanser som Jenny i första läget lugnt plockar ned, i andra tippar till hörna.

Strax efter tar Hedvig en löpning på kanten som Lollo fint uppfattar och Hedvig gör ett inspel som stryker förbi Elin i bra läge.

Efter det två nya Elin-chanser där hon vrider och vänder på försvaret men avslutar på målvakt och strax utanför.

Nyköping skapar två halvchanser till där Jenny åter agerar säkert, och så i den 88:e matchminuten hittar Saga in till Elin som missar målet, men revancherar sig i samma minut. Lollo hittar Elin vid straffområdesgränsen och med en kroppsfint så är hon ren med målvakten och placerar bollen vid sidan av målvakten. 2-0.

Minuten efter så frispelar Elin Saga som när hon kommer in i straffområdet till höger skjuter i målvaktens bortre hörn. 3-0, vilket också blir slutresultat.

Lite senare under eftermiddagen vinner serieledarna Triangeln över Dalhem med 5-3 vilket betyder att vi går upp på samma poäng som Dalhem och med bättre målskillnad, inför seriens sista omgång nästa helg.

Vi möter då Tun borta, ett formstarkt gäng, och Dalhem med de målfarliga kenyanskorna tar emot Nyköping hemma på Gotland. Vi får hålla tummarna för att Nyköping försvarar sig bra, och att vi lyckas besegra Tun.

Idag gjorde vi ett gediget försvarsjobb, där Maria tog stort ansvar i försvaret när Noelle stötte uppåt i plan, och där GH stod för några fina brytningar. Bianca inledde andra fint och vi blev betydligt farligare i offensiven då när vi hade fler med i anfallen.

Lollo som kom in i andra halvlek stod för flera fina pass. Annars var det där många av oss slarvade en del i matchen, hade passningarna suttit bättre under hela matchen hade vi kunnat vinna med fler mål.

Som helhet en bra insats, och ett bra resultat!