FA15

Tillskott i ledarstaben

Publicerad 2020-09-15 21:46
Vi välkomnar Nea Flyborg som individuell tekniktränare. Nea som är född 2004 är uppfostrad i IFK Lidingö FK men spelar nu i Djurgårdens F17-lag.

Hej Nea, och varmt välkommen till F08:A där din roll kommer vara individuell tränare med fokus på teknik. Det är också tänkt att du ska närvara på de matcher som inte krockar med dina egna matcher i Djurgårdens F17. Här kommer några snabba frågor:

- Hur gammal är du?
Svar: 16 år, född 2004.

- Hur länge har du spelat fotboll? Och var spelar du fotboll just nu?

Svar: Jag har spelat fotboll sen jag var 5 år och nu spelar jag i Djurgårdens F17.

- Hur kom det sig att du fick frågan om du ville bli individuell tekniktränare i F08:A? Och var det en självklarhet att tacka ja?

Svar: Allt började med att jag var med då och då på matcher och även någon träning, vilket var väldigt roligt och sen när Johan frågade mig så var det en självklarhet att tacka ja.

- Din fotbollskarriär och fotbollsutbildning började ju i IFK Lidingö FK där du bland annat spelade med killar och hade även vår tränare Johan Casselborg som tränare. Vad tog du med dig från den tiden du tränade och spelade med P04:A?

Svar: Jag har tagit med mig väldigt mycket från den tiden då jag lärde mig otroligt mycket. Dels det snabba spelet, men även det taktiska eftersom man gick in noga på olika moment.

- Om du fick ge ett enda tips/råd till någon som vill gå så långt som möjligt med sin fotboll, vad skulle det vara?

Svar: Tipsen som jag kan ge är att alltid ge 100% och ha väldigt kul.

- Detta är ju ditt första laguppdrag. Vad ser du mest fram emot? Och tror du att du kan lära dig något från Johan?

Svar: Ända sen jag fick frågan har jag sett fram emot detta jättemycket. Jag kommer absolut att lära mig något från Johan, världens bästa person och tränare.

Och sen en fråga till vår tränare Johan:

- Hur gick tankarna innan du ställer frågan till Nea om att bli individuell tränare i F08? Och vad tror du Nea kan tillföra i tjejernas utbildning?

Svar: Det var rätt givet för mig att fråga Nea. Dels så är hon en fantastisk och ödmjuk tjej som enligt mig är den optimala förebilden. Jag tror inte, utan jag VET att hon kan tillföra massor sportsligt. Jag har tränat Nea sedan hon var 9 år. Detta blir ett speciellt ögonblick för mig att Nea tar denna roll i laget och jag är väldigt stolt över Nea.

Ännu en gång - Varmt välkommen Nea Flyborg till F08:A!!

Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub