FA15

Matchcamp Malmö 6-7 aug

Publicerad 2021-08-11 12:46
Vi startade upp höstsäsongen med matchcamp i Malmö där vi mötte LB07, IFK Göteborg och BP i dubbla matcher på fina Bunkeflo IP.

Efter en kort samling hemma på ön med två träningspass, åkte vi ner till Malmö på torsdagen för att starta upp säsongen med matchcamp mot LB07, IFK Göteborg och BP. Väldigt roligt och inspirerande att möta tuffast möjliga motstånd från andra delar av Sverige, och BP då förstås som vi alltid spelar jämna, bra och tuffa men trevliga matcher mot. Ett intensivt spelschema med dubbla matcher på konstgräs resp. naturgräs under två dagar på fina Bunkeflo IP bjöd på fint spel där vi fick chansen att gnugga och utveckla detaljer i spelet.

Vi började väldigt bra mot LB07 där vi kom upp med ytterbackarna och fyllde på med hela laget i anfallen inledningsvis. Vi satte pressen och tryckte tillbaka LB som inte lyckades bygga sitt spel. En bit in i matchen kom LB tillbaka och visade att de är väldigt spelskickliga och farliga när de tillåts ha boll. En trygg ledning blev plötsligt en spännande match efter att LB utjämnat, men vi lyckades till sist få in ett segermål till 3-2.

Vi gick sedan över på konstgräset för att möta IFK Göteborg som startat upp sitt lag i år. Det märktes inte att laget var nykomponerat, Göteborg spelade fin fotboll som lag med ett bra passningsspel där de hittade varandra och hade dessutom flera spelare som var individuellt skickliga och satte oss på prov. Det blev lite av ett ställningskrig med två aggressiva lag som gick in hårt i duellerna och vile vinna boll. Vi blev lite för stressade och fick inte till spelet på ytorna riktigt, delvis beroende på Göteborgs presspel som gav oss dåligt med tid, men också för att vi blev lite för stillastående och inte tog löpningarna och följde med upp med laget riktigt som vi vill. Konstigt nog slutade den här ganska chansrika matchen 0-0, vilket iofs var ett rättvist resultat. Men 2-2 kanske hade speglat matchbilden bättre.

Dagens sista match spelades på konstgräset mot kompisarna i BP. Som vanligt en jämn och välspelad match, där vi ända spelade hyfsat stabilt genom hela matchen och inte bjöd på så många chanser. Å andra sidan skapade vi inte så mycket heller som vi kanske hade velat. Återigen var vi lite svaga på att fylla på med spelare i anfallen, och när vi gör det så är vi lite för långsamma med att spela bollen så att lägena försvinner. En jämn match som kunde slutat hursomhelst, men där vi ändå får in matchens enda mål i ett fint anfall på högerkanten.

Dag två bjöd på skavsår, småskavanker och en hel del lappande och lagande i laguppställningen. Men också väldigt bra spel stundtals. Den första matchen mot LB07 slutade 0-0 efter en ganska tuff batalj med långa stunder av ställningskrig. Vi kommer inte riktigt igång med spelet och har svårt att komma till avslut när vi ändå får chanserna. Samtidigt försvarar sig LB07 bra och gör det svårt för oss. LB har några riktigt bra spelare som ständigt oroar och gör det bra i omställningarna vilket gör att vi aldrig kan slappna av riktigt, något vi lärde oss redan i första matchen men är svårt att göra så mycket åt. Något mål borde vi kanske fått in men matchen slutar 0-0 vilket kanske inte var helt orättvist.

Match två mot Göteborg är nog vår bästa match under matchcampen. Vi spelar stundtals väldigt snabb och fin fotboll och varierar längre bollar med spelvändningar och etablerar oss ofta på Göteborgs planhalva. Första målet kommer rättvist men sedan lyckas vi inte få in några fler bollar samtidigt som Göteborg gör ett mål efter en väldigt fin spelvändning och en bra individuell prestation där vi inte hänger med. Matchen slutar 1-1 där vi borde kunnat avgöra matchen tidigare med något mål till.

BP är det bättre laget i vår avslutande match och det känns som vi borde bett om ursäkt när vi gör första målet. Men bollen är rund och det är målen som räknas. Spelmässigt tar vi oss in något i matchen, men orkar inte riktigt ta de löpningar som krävs och orkar inte heller pressa med hela laget som vi egentligen vill. Till slut får BP in en rättvis kvittering och även denna matchen slutar 1-1.

Summa summarum går vi igenom matchcampen obesegrade som enda lag med två vinster och fyra oavgjorda. Det är vi förstås nöjda med mot det toppmotstånd vi mötte. Vi tar med oss det fina tempofyllda spelet i flera av matcherna men konstaterar att vi behöver fylla på med spelare hela tiden i våra anfall och gärna slå fler och snabbare (avgörande) passningar in mellan eller bakom motståndarnas backar. Vi behöver också vässa avsluten och bli mer kyliga och kliniska när vi väl får våra lägen.

Vi har haft två väldigt roliga, nyttiga och utvecklande dagar i Malmö och riktar våra varmaste tack till LB07 för inbjudan till en oerhört bra och välordnad matchcamp. Hoppas att vi får möjlighet att bjuda tillbaka framöver!

Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub