U16

U16 - Gruppseger i Ligacupen

Publicerad 2018-12-06 13:30
U16 - Gruppseger Ligacupen - Nu väntar A-slutspel under 2019

U16 Ligacupens gruppspel är nu färdigspelat och i de allra flest grupperna skulle det avgöras i sista omgången, vilka lag går vidare till A-slutspel. Totalt har det varit 17 grupper i hela Sverige, 4 lag per grupp, totalt 68 lag. Gruppvinnare och de 7 bästa grupptvåorna går till A-slutspel.

Vi visste innan sista matchen att det var vinst som gällde för att ta oss till slutspel, antingen som Gruppsegrare eller som bästa tvåa. I första matchen gjorde laget en mycket bra insats på Lidingövallen. 3-0 mot Karlslund från Örebro. Detta följdes upp med en riktigt bra och spännande match på Behrn Arena i Örebro. Duktiga Örebro och vi var taggade för en intensiv kamp. Vi tar ledningen två gånger men när domaren blåser av matchen är resultatet 2-2. Det var till hela matchen sett ett rättvist resultat. I straffläggningen efter match vinner Örebro och skulle vi hamna på samma resultat (poäng och målskillnad) hade Örebro kunnat ta med sig vinsten som avgörande.

I sista matchen visste vi att Örebro hade vunnit över Karlslund och vi skulle behöva vinna med några bollar mot Hammarby TFF för att säkra gruppvinst. Fokus och härlig inställning i truppen - alla vill ut på plan, det är de här matcherna man ska vilja spela.

Vi tar tidigt ledningen men Hammarby kvitterar. Vi tar sedan över helt och spelar fotboll med kvalitet, kreativitet och tempo. Vi skapar chans efter chans och har bra utdelning - när matchen är klar har vi vunnit med 7-1 och gruppsegern är bärgad. Stor glädje och så välförtjänt!

Vi längtar redan till våren och A-slutspel. Vi vet när vi ser de 23 andra lagen att oavsett gruppindelning blir det tufft. Truppen tränar nu vidare, tar ett välförtjänt uppehåll över helgerna och sedan är det nystart med den nya versionen av IFK Lidingö U16.

Örebro går för övrigt också vidare till A-slutspel som en de bästa grupptvåorna - rättvist!

Tack till alla!

Lagledare: Anders Carlén
Md klubbshop 2019
Md matchen mot cancer  annons hemsidan  insamling cancerfonden
Md sponsorhuset
Md kontakta spelklar
Md ifk lidingo v nner
Md svenska spel
Md stodmedlem
Md sports international hemsidan  2
Md namskylt laktaren
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub