PA19

Första 4 seriematcherna spelade!

Publicerad 2019-04-23 14:49
Blandade resultat men bra prestationer i vår inledning av serien.

Vasalund stod för motståndet i premiären hemma på Lidingövallen. Det va en bra match där båda lagen hade en del bra målchanser och skott i ramen på målet. Matchen slutade 0-0 vilket är väldigt ovanligt i U19 sammanhang. Stefan räddade en straff vilket givetvis blev avgörande sätt till att vi inte lyckades göra något mål.

Andra matchen åkte vi till Hammarby IP för att möta regerande mästarna. Vi visste att det skulle bli tufft men att vi hade en chans om vi kunde hålla oss kompakta och förhindra att dom kom rättvända i SY2. Första halvlek gör vi riktigt bra och Hammarby kommer bara till en riktigt farlig chans samt några halvchanser. Vi skapar ett jätteläge men 0-0 i paus. I andra gör Hammarby tidigt 1-0 och efter det så behöver dom inte gå fram på samma sätt och det gör det svårt för oss. Dom gör 2-0 och i slutet gör deras målvakt en jätteräddning, nära 2-1 men istället hörna och på hörnan kontrar HIF in 3-0.

Tredje matchen och DIF kommer till vallen, matchen har många namn "Derby de la bridge", "Slaget om bron" osv... Det blev en jämn match tycker vi. Vi tyckte att vi kunde fått med oss i alla fall en poäng sätt till vår prestation. Djurgården var dock effektivare än oss och gjorde 0-1 och 0-2. Vi hade bra tryck på dom i andra halvlek men lyckades inte få in någon reducering och 0-2 blev slutresultatet. Återigen så presterade vi bra men lyckades inte riktigt få till det i avsluten.

Fjärde matchen åkte vi till Tibblevallen och spelade mot serieledande Täby som öppnat med 3 vinster. Vi började starkt och fortsatte starkt men i denna matchen fick vi utdelning tidigt. 0-1 efter några minuters spel efter ett bra inspel som backen försöker få bort för bakom honom kommer Svedberg redo att trycka in bollen men istället självmål. 1-1 kommer tyvärr. Frispark där vi missbedömer situationen och Täby nickar in den. För dagen så kändes det som vi var det lite bättre laget och Strömmen trycker in 1-2 efter ett inspel från Max. 1-2 blir också slutresultatet och 3 poäng in på kontot.