PA19

U19 klart för Allsvenskan 2018

Publicerad 2017-10-13 16:33
Genom att övertygande besegra Djurgården på Lidingövallen med 3-1 har U19-laget säkrat fortsatt spel i U19-allsvenskan även nästa år. Sista omgången i årets serie spelas lördag 14/10 kl. 13.00 mot AIK på Skytteholm.

Efter en mindre lyckad insats mot Assyriska förra helgen så var det ett laddat Lidingö som tog emot Djurgården i onsdagskväll på Lidingövallen. Derbyn mellan Lidingö och Djurgården är alltid lite extra intressanta för spelarna då många känner varandra och flera av Lidingöspelare tidigare spelat med laget på andra sidan Lidingöbron.

Djurgården har som vanligt i dessa derbyn ett stort bollinnehav och rullar tålmodigt bollen inom laget medan Lidingö backar hem och täpper till luckor och försöker med omställningar. Så även i denna match. Lidingö får första målet genom att Samuel Sazo pressar Djurgårdsförsvaret till ett misstag och Rickard Bergman behärskat skruvar in bollen i bortre krysset. Efter målet har Djurgården fortsatt mycket boll. Lidingö kommer mer och mer in i försvarsbetet och täpper till de luckor som uppstår. Dessutom kommer Lidingö igenom ett flertal gånger på kanterna och skapar flera kvalificerade målchanser. Det är dock Djurgården som kvitterar till 1-1 precis innan halvtid genom Alexander Mutic som slår en tveksamt dömd straff i mål.

I andra halvlek kommer Lidingö än bättre in i matchen. Samuel Sazo gör 2-1 genom att påpassligt direkt på volley skjuta mot mål från halva plan. Djurgårdens målvakt hinner nästan tillbaka till mållinjen men lyckas inte stoppa den höga bollen. 3-1 kommer genom ett självmål när Lamin Touray stressar Djurgårdsförsvaret till ytterligare ett misstag.

En mycket väl genomförd match av samtliga Lidingöspelare. Samuel Sazo och Jesper Stokki var extra heta. Rickard Bergman lyckades med det mesta i anfallsväg och Jacob Widell Zetterström var säker och trygg som vanligt i mål.

Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub