Oavgjort mot Sollentuna gav viktig poäng i bottenstriden

Publicerad 2017-10-03 13:51
Sm 1223001
Felix Mårtensson målskytt i sin comeback efter skada
Inte många matcher spelas på gräs men i söndags fick vi nöjet att spela på Sollentunavallens fina gräsmatta. En mycket viktig match för bägge lagen som kämpar för att hålla sig över sträcket.

Första halvlek är böljande med öppet spel åt bägge håll. Lidingö får ialla fall en smakstart där Johan Bloms fina inläggsfot hittar Jacob Gren i bortre delen av straffområdet och Jacob gör inget misstag när han kraftfullt nickar bollen i mål. Sollentuna kvitterar i den 28:e minuten genom Krsto Beko som fram till i våras ingick i Lidingös trupp.

Andra halvlek kopplar Sollentuna ett visst grepp och tar ledningen 15 minuter in i andra halvlek. Det är Sollentuna måltjuv Monir Jelassi som nickar in 2-1 målet. Även Monir är en gammal bekant från Bollstanäs som vi mött otaliga matcher. Med på Lidingös bänk finns glädjande nog Felix Mårtensson som varit skadad nästan hela säsongen. Felix som är klar för ett kortare inhopp kommer in i den 70:e minuten och är nära att nicka mål direkt efter inhoppet. Målvakten räddar denna nick men när Felix får en ny chans några minuter senare så gör Felix inget misstag och kvitterar. Några minuter från slutet har vi ytterligare en chans där Jesper Stokki nästan styr in ett skott med huvudet men tyvärr går bollen precis utanför.

Vi får en poäng med oss och håller avståndet till Sollentuna. Gefle som finns under sträcket förlorar mot BP och har sex poäng upp till oss. I den mycket jämna nedre delen av tabellen tar vi ett skutt upp till nionde plats med en match mindre spelad. På söndag tar vi emot Assyriska kl. 14.00 på Lidingövallen.