Herr

Vi får iväg spelare till en högre nivå

Publicerad 2019-02-15 17:59
Det har varit ett händelserikt transferfönster för IFK Lidingös herrar som skeppat iväg inte mindre än 4 spelare till klubbar högre upp i seriesystemet.

Målvakten Jacob Widell Zetterström blev värvad av Djurgården, medan tre spelare har tagit ett kliv upp till division 1. Fredrik Bergman skrev på för Torns IF från Lund, där han just nu studerar. Anfallarna Niklas Söderberg och Mahammed Abdi "Amin" Momin har skrivit på kontrakt i Sylvia och Karlslund.

Då Lidingö har som ambition att vara en förening som förbereder sina spelare för att ta klivet in i elitfotbollen är manager Ernesto Rubio Sivodedov väldigt nöjd med detta:

Vi är stolta över alla spelare som har ambitionen om att ta steget upp i seriesystemen och kvalitén nog att göra det. Alla resor är olika, men vi är självklart extra stolta över Jacob. Mina och Jacobs vägar korsades redan under den tiden som vi båda var i Dif, därefter igen när han kom till Lidingö (han har alltid bott på ön). Från den stunden han kom så har det varit mycket hårt jobb och utvecklingsfokus från honom. Ända sedan jag lyfte på luren och ringde Bosse och berättade att vi troligen har er nästa målvakt hos oss så har både vi och DIF blivit imponerade av Jacob. Att vi dessutom försäkrar oss om att han får spela seniorspel på hyfsad nivå med oss är ju vi otroligt glada över.

Fredrik Bergman är en lite annorlunda övergång. Främst är ju orsaken till spel i Torns att han pluggar i just Lund. Det som imponerar är ju att han håller den nivån. Vi är inte överraskade, vi vet hur bra Bergman är som spelare och person.

Amins resa är en liten saga. Från det att våra vägar korsades i div 3 och han kom in så har han presterat enorma siffror. 22 mål på 27 matcher därtill 10-12 assist. Spelade inte föregående höst med oss då han fick kontrakt utomlands.

Niklas Söderberg tillhör kategorin tungt tapp. Poängbäst förra säsongen och besitter stor kvalitet. Har stora ambitioner och både vi och han är nöjda med att vi kunde vara en plattform för honom att ta steget till nästa nivå.

För Widell Zetterström är tanken att han ska träna med Djurgården och spela matcher med Lidingö, förutsatt att han inte får speltid i Allsvenskan. Söderberg, Momin och Bergman har alla på sitt sätt haft tongivande roller i Lidingö och tomrummet som lämnas måste såklart fyllas. Under försäsongen har laget gjort klart med följande nyförvärv:

Viktor Kramer, mittfältare (Sollentuna FK)

Max Matta Aguirre, anfallare (Täby FK)

Simon Gudmundsson, målvakt (Newroz FC)

Utöver nyförvärven har tränarteamet beslutat att flytta upp följande spelare från klubbens U19-lag:

Lamin Touray, anfallare

Samuel Rundberg Sazo, försvarare

Gabriel Flores, försvarare

Jesper Stokki, mittfältare

Johan Blom, mittfältare

August Jorius, mittfältare

William Tappert, målvakt

Rubio Sivodedov delar med sig av sin syn på truppbygget:

Vi är väldigt nöjda med förra årets trupp och att dessutom kunna lyfta så många duktiga spelare från u19 gör oss i princip självförsörjande. När vi tar in spelare utifrån ska det kännas helt rätt i framförallt karaktär och ambition. Jag har stort förtroende för truppen vi har i dagsläget, men vi siktar högt och då ingår det att eventuellt ta in riktigt bra spelare utifrån.

Seriestarten är fortfarande en bra bit bort i horisonten, men faktum är att tävlingssäsongen närmar sig med stormsteg, då herrarna tar sig an Tyresö i Stockholm Cup om blott två veckor.

Hur pass redo är laget för en tävlingsmatch? Vilka punkter av spelet sitter bra och vad behöver ni jobba på innan division 2 drar igång?

Vi kommer vara redo när vi ställs mot Tyresö. Det gäller att få ihop helheten och förbättra sig på alla punkter.

Redan i helgen tar man sig an nyblivna seriekonkurrenterna Kungsängens IF på bortaplan, avspark kl 13:15 på Kungsängens IP på lördag. Nästa hemmamatch sker lördagen den 23:e februari, då Enskede IK kommer på besök.

Md klubbshop 2019
Md matchen mot cancer  annons hemsidan  insamling cancerfonden
Md sponsorhuset
Md kontakta spelklar
Md ifk lidingo v nner
Md svenska spel
Md stodmedlem
Md namskylt laktaren
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub