Herr

Uppdatering kring Herr

Publicerad 2022-02-11 08:37
Lucas hemsida banner
Lucas "Kuba" Karlsson är ny huvudtränare för säsongen 2022.
"Silly Season" börjar gå mot sitt slut och truppen är mer eller mindre spikad. Vi tog ett snack med huvudtränaren Lucas Karlsson om läget i truppen.

Efter en annorlunda säsong 2021 är det många som ser fram emot en "normal" säsong. Men förskjutna serier och dylikt sköt också upp den så omtalade silly season, den period spelare byter klubb. IFK Lidingö FK satte som mål att vara klara med truppen i andra halvan av januari istället som i slutet av december vilket oftast är målet.

Sportchef Magnus Bodsgård är optimistisk inför säsongen
- Jag tycker att känslan kring vårt herrlag är riktigt bra, vi är nöjda med hur truppen har satt sig och vi är nöjda med hur staben har hanterat vintern såhär långt. Vi arbetar med lite olika saker för att förbättra förutsättningarna för laget kring både träning och match vilket är det som jag just nu försöker lägga mest fokus på efter att vi spikat truppen. Lucas och de andra tränarna ska få fokusera på träningarna och att bygga laget. Gällande truppen så ser den bra ut och får vi till det med dessa unga killar kan det bli succé.

Lucas Karlsson är ny tränare för herrarna 2022. Redan 2021 började han arbeta i laget då han flyttades upp som assisterande tränare under våren. Innan dess har Lucas varit huvudtränare för IFK's P17 Allsvenska trupp i två säsonger. Vi passade på att stämma av med honom om hur han ser på läget i laget just nu.

Det är en ny stab kring herrarna inför 2022, hur skulle du beskriva er som tränarstab?
- Staben består av mig, Bror och Ricky. Vi ska snart presentera en målvaktstränare och har sedan tidigare våra trotjänare Janne och Marre.
Jag har jobbat med Bror i ungdomslagen nu i 2 år, så det känns jättebra att få fortsätta det samarbetet 2022. Vi har sedan tidigare varit inne på att när vi ska addera en tränare till så vill vi ha in Ricky. Ricky är väldigt duktig i förberedelsedelen samt fysträningen. Flera av spelarna har haft minst en av oss ledare tidigare säsonger, vilket är jätteroligt. Känns som ett fint team inför 2022.

Vintern brukar alltid upplevas en aning stökig med ändringar i truppen och provspel, känns det som att årets upplaga av herrlaget börjar sätta sig nu?
- Absolut, vi inväntar egentligen någon sista bekräftelse sen är allt på plats. Truppen slagkraftig, ung och har tydlig Lidingö-prägel. Kombinationen av att ett par spelare kliver uppåt i systemet, uppflytt av egna spelare samt några få utifrån känns som precis vad vi sökt inför 2022.

Snart är det dags för de första matcherna, vad kan vi förvänta oss för fotboll den här säsongen?
- Ett intensivt, framåtlutat lag med mycket fart och flexibilitet!


Magnus Bodsgård berättar också om spelare som har gått vidare
- Vi ska snart börja presentera vår egen trupp men får också passa på att önska spelare som går vidare lycka till. Hugo Lemne och Daniel Josefsson har beslutat sig för att spela i FC Stockholm i division 1. Båda dessa killar har varit länge i vår trupp och blir såklart svåra att ersätta men det ger nya spelare chansen. Enrique Isaacs Cunningham, Isaaq Raghe Johansson, Rany Georgis och Sheku Kamara har också fått söka sig vidare men där har vi ingen ny klubb att berätta om. Vi önskar dem stort lycka till med 2022 och sin fortsatta karriär.


Inom kort kommer en nyhet om spelarna i truppen 2022.

Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub