Herr

Torsk mot Enskede och seger mot Kungsängen

Publicerad 2020-09-28 11:51
Sm square ifkloggo

Vi har spelat ytterligare 2 matcher. Enskede gästade oss på Lidingövallen förra helgen och vi visste att Enskede har ett starkt lag med en del spelare som var med dom i div 1 och 4 BP spelare samt några från olika storklubbars U19. Vi började dock matchen bäst och första halvlek tycker vi själv att det är ett under att det står 1-1. Vi räknade till 5-1 i skott på mål och vi missar tyvärr ett öppet mål. Andra blir jämnare och Enskede gör 1-2 genom ett bra anfall. Vi skapar chanser och trycker på men får inte in 2-2 först i 85 minuten då vi lyft Hugo och forcerar. Han nickar in den efter inlägg från Chris. Efter 2-2 målet så har vi en i stolpen men den går inte in, istället så sätter tyvärr Enskede segermålet efter en tilltrasslad situation. Väldigt frustrerande att inte få med sig en poäng i alla fall. Chansmässigt så skapar vi mest men vi släpper in lite för enkla mål.

I lördags så åkte vi till Kungsängen. Vi möttes av en ganska blöt gräsplan men som i övrigt va bra. Kungsängen jagar såklart desperat poäng i striden om att hålla sig kvar och det var tydligt att dom inte skulle bjuda på något. Ett lågt och kompakt försvar och väldigt rakt anfallsspel för att sedan komma till inlägg. Vi började bra och skapade 3-4 bra målchanser tidigt. 2 efter inspel där båda gångerna Rikard var helt själv framför målvakten. En snedspark och ett mål blev utfallet, så 1-0 till oss efter 17 min.
Vi var tvingade att dra upp tempot om vi skulle komma igenom och vi hade svårt med det. Kungsängen skapade sina lägen och gjorde 1-1 efter ett bra inlägg som stöttes in på bortre. 1-1 i paus och vi var inte riktigt nöjda med vår prestation. Andra halvlek var ganska jämn. Vi har bollen och för matchen men hade svårt att komma till riktigt bra målchanser. Men så på en hörna fram mot slutet når Hugo först och Brane skarvar in den.
En liten stund efter sätter Philip plankan, spiken i marken och drar till med hammaren och matchen är stängd. 3-1 och sköna poäng i jakten på en bättre placering för att ta en plats i kvalet till Svenska Cupen nästa säsong.

Nästa match spelas borta mot Kvarnsveden, även dom är i desperat behov av poäng så det kommer sannolikt bli en tuff match. Lör åker vi dit med bussen och då ska vi gå för 3 nya poäng.