Herr

Sercan Yilmaz är IFKs nya herrtränare

Publicerad 2021-01-27 11:28
Sercan 2
IFK Lidingö FK och Sercan Yilmaz har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021. Sercan har de senaste säsongerna tränat seriekonkurrenten Kvarnsvedens IK.

Direkt när säsongen 2020 tog slut blev det också klart att dåvarande huvudtränaren Magnus Pålsson valde att lämna Stockholm och därmed även IFK Lidingö FK. Sedan dess har det varit en lång process på jakten att hitta rätt efterträdare.

- Vi är jätteglada att kunna presentera Sercan som ny huvudtränare. Det har varit väldigt många som sökt tjänsten och vi har även tagit kontakt med flera tränare. Sercan kom in sent i processen via rekommendationer men gav oss precis den bilden av en tränare som vi sökte efter.
Säger Sportchef Magnus Bodsgård

Det gör att tränarstaben nu är mer eller mindre klar. Fredrik Stenman fortsätter som assisterande tränare och Sebastian Axvret får utökad roll och går från att vara målvaktstränare till assisterande tränare med specialistroll målvakt.

Sercan Yilmaz har utbildningen UEFA A samt Elite Youth och har tidigare erfarenheter från att arbeta med ungdomar i IK Brage innan han gick över till att träna seniorer. På seniorsidan har han visat goda resultat och även försökt spela en fotboll som IFK Lidingö FK tycker är väldigt tilltalande.

- Kombinationen av att han är van vid att arbeta med unga spelare som vill framåt, de resultat han uppvisat och den fotbollen han står för gjorde att när vi fick nys om att han flyttat till Stockholm blev vi genast väldigt intresserade. Det var flera personer som kontaktade mig under samma vecka och tipsade om honom. Dessutom har vi fått en bra bild av honom då vi mötts de senaste två säsongerna. Han är här för att han vill ta nästa steg tillsammans med oss och det känns jättespännande. Berättar Bodsgård.

En intervju med Sercan Yilmaz kommer inom kort.

Md klubbshop 2019
Md nyhetsbrevet  nov 2020
Md r d v rd banner svff 207x320
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub