Publicerad 2020-09-15 13:56
Niklas mk
Niklas blev utsedd till Lidingös bästa för dagen

I lördags så gästade IFK Stocksund Lidingövallen. Regnet öste ner under uppvärmningen och planen blev väldigt snabb.
Vi startade matchen med 3 spelare som inte tidigare startat, Poppler (född 2001), Hoffa (född 2001) och Rikard som kom till oss i somras. Efter vårt uttåg ur Stockholm cup på tisdagen mot FC Stockholm hade vi tyvärr åkt på några känningar och en del sjukdomar. Utöver det så va Hugo avstängd, så vi saknade många som startat de tidigare matcherna. Vi satsade ungt och hade 6 spelare från start födda på 2000 talet och en genomsnittsålder på 20,2 där Wilgot som vanligt är yngst på sina nyligen fyllda 16 bast.

Men vad gör det när de som fick chansen från start tog den på bästa sätt. Vi gör 1-0 efter 5 min genom Poppler men det vinkas av för offside.
Vi har mycket boll i inledningen och spelar oss både genom, runt och över Stocksund. i den 15e minuten så är det Rikard som håller sig framme efter inspel från Stokki, 1-0. 2-0 kommer några minuter senare när Chris hittar Poppler som touchar in bollen. Vi är det bättre laget i första halvlek och leder rättvist även om Stocksund fick ett mål felaktigt bortdömt innan paus.

I andra ändrar Stocksund en del och pressar oss med väldigt många spelare högt upp i plan. Vi lyckas lösa det allt som oftast och gör också 3-0 efter ett väldigt fint anfall där vi går från Florian som mittback upp genom kombinationer och en spelvändning till ett inspel och sen sätter Chris den efter att målvakten gjort en bra räddning på hans skott nickar han in returen.

Stocksund reducerar på straff 3-1. Direkt på avspark så spelar vi ner och sen hela vägen upp till friläge där Rikard rundar målvakten och sånär sätter punkt på matchen men tyvärr smiter den utanför.

Matchen slutar 3-1 och vi gör en stabil insats och många spelare gör det väldigt bra vilket ger oss ledare lyxproblem inför nästa match.

På lördag spelar vi hemma på Vallen igen när Enskede kommer på besök!