Seger borta mot GUSK

Publicerad 2018-08-27 08:53
Powers1
Oliver Powers öppnade målskyttet. OBS bilden är en arkivbild.
Gamla Upsala SK's gräsmatta bjöd in till bra fotboll. Ovanför flög stridsflyget i formationer och gjorde diverse konststycken. Matchen startades med ett IFK som tidigt ville ställa skåpet på plats.

Det tog 9 minuter innan IFK tog ledningen borta mot GUSK, målet gjordes av Oliver Powers som från vänsterkanten drev förbi en rad motståndare innan han placerade in bollen bakom målvakten. Tio minuter senare var det dags att utöka ledningen till 0-2 genom Per Boltegård Blom som nickade in en retur efter en hörna. Och före paus hann IFK också med att göra 0-3 när Philip Göransson tryckte in bollen efter en elegant framspelning av Niklas Söderberg.

Den andra halvleken började ganska bra för IFK men GUSK åt sig in i matchen. IFKs första byte blev Granberg som klev av mot Sjöwall som kom in i den 68' minuten.Strax därefter byttes Bengtsson och Sagredo ut, in kom istället Mårtensson och Elfström. IFK hade koll på matchen och kände i den 81' minuten att det var dags att släppa in ett par debutanter. Teo Torstensen, 1998, byttes in istället för Philip Göransson. Teo är en IFK-produkt som under våren varit utlånad till IFK Lidingö BK i division 6. Samtidigt byttes också Melker Jonsson, 2002, in mot Branislav Karic. Melker gjorde därmed seniordebut vid 16års ålder.

Nu på lördag väntar en rafflande match på Lidingövallen när IFK gästas av IFK Stocksund kl. 16.00