Herr

Seger 2-0 över BKV

Publicerad 2018-06-27 08:07
22ns hemsida
Niklas Söderberg tillbaka i spel efter en längre skada. Han behövde 13 minuter innan han gjorde mål igen och satte slutresultatet 2-0.
IFK har haft det svårt mot BKV, säsongen 2017 blev det endast en poäng och i säsongens första match kryssades det på Lidingövallen men igår, tisdag, kom äntligen första IFK-segern.

Avstängningar, skador och sjukdomar är vardag för samtliga lag över en lång säsong och därför är det viktigt med en bredd i verksamheten. Med Amin, Branislav Karic och Viktor Johansson borta kallades Jesper Stokki och August Jorius upp från U19 och när de båda byttes in i den 89' minuten stod det klart att ytterligare två spelare tagit sig hela vägen från Fotbollsskolan till spel med seniorlaget.

IFK fick en bra start på matchen och tog direkt tag i taktpinnen vilket också resulterade i att de tilldömdes en frispark ca 20m från BKV-målet. Fredrik Bergman lade upp bollen och klippte till. Stolpe in och 1-0 till IFK redan i den 11e minuten. Efter målet jämnades spelet ut och båda lagen fick ett par chanser till att göra nästa mål men IFKs 1-0-ledning stod sig till halvtid.

Den andra halvleken startade som den första slutade med ett ganska jämnt spel även om IFK hade något mer boll än BKV. I den 68e minuten byttes Söderberg och Hultman in ut gick Mårtensson och Elfström. 74e gick Granberg in och R Bergman ut. Och i den 81a minuten fintade och trixade inhoppande Söderberg ett par gånger i BKVs straffområde innan han placerade in 2-0 till IFK. Efter det hade IFK koll på matchen och lät den spelas av. I den 89e minuten byttes Göransson och Sagredo ut och in kom de två U19-spelarna Jesper Stokki (99) och August Jorius (00).

Segern mot BKV tog IFK upp på andraplatsen av division 2 igen. På fredag gästas laget av Täby FK i vårens sista match och då får vi också svaret på om laget kan gå på semester på kvalplatsen. Matchen mot Täby FK startar 20.00 på Lidingövallen.

IFK startade matchen med 9 egna produkter och en snittålder på 20,8år. På bänken fanns 3 egna produkter vilka alla hoppade in i matchen, bänkens snittålder var 20,7.