Herr

Säsongspremiär nu på lördag

Publicerad 2018-04-06 10:28
Ers
Huvudtränare Ernesto Rubio Sivodedov ser fram emot sin tredje säsongspremiär som huvudansvarig tränare för IFK Lidingö FK's herrar.
Den till synes eviga svenska försäsongen lider nu mot sitt slut och imorgon är det dags för seriepremiär. IFK Lidingö har blandat och gett både resultat- och prestationsmässigt under en försäsong som renderat i sju segrar, två oavgjorda och tre förluster. Imorgon står Strömsbergs IF för motståndet på Länsförsäkringar Arena i Tierp.

I fjol var Strömsberg en lyckosam motståndare för Lidingö, som tog hem sex poäng av sex möjliga, med en målskillnad på 6-0 över två möten. Vi tog tempen på huvudtränare Ernesto Rubio Sivodedov inför morgondagens drabbning: Som nybliven tvåbarnsfar vill vi passa på att gratulera!

Vilka lärdomar kan du dra från faderskapet som även går att applicera på din tränargärning och vice versa?
Tack så mycket! Samarbete med min partner kommer upp i mitt huvud. Sedan ord som tålamod och logistik, utan att gå in djupare på hur. Framförallt så är det väldigt roligt och båda sakerna ger mig energi, alltsomoftast.

Snart ett halvår har gått sedan ni senast spelade en seriematch och en lång försäsong är äntligen över. På vilka punkter tycker du att laget har utvecklats mest sedan oktober i fjol? Är du nöjd med den utvecklingen laget visat under försäsongen?
Svårt att utvärdera hur vi har utvecklats faktiskt. Vi har ju strävat efter att förbättra vissa aspekter i vårt spel som varit mindre bra, eller vi varit i behov av att förbättra. Det kommer visa sig när serien är igång om vi har lyckats med det. Generellt så kan man säga att vi släppte in alldeles för många mål förra säsongen, det måste bli bättre.

En del trotjänare har lämnat laget och ni har genomgått en mindre generationsväxling. Hur tycker du den övergången har gått? Är det något nyförvärv publiken på Lidingövallen bör hålla ett extra öga på?
Vi gjorde en generationsväxling redan förra året och precis som då så har det gått över förväntan. Det lämpar sig väl att fler unga egna produkter tränar mer och bättre. Gällande nyförvärv så är vi en klubb som inte avlönar spelare och har på så sätt inte "stora" namn att presentera. Tidigare år har vi på olika sätt haft det. Framförallt ska vi vara otroligt glada över att förra årets bägge stora målskyttar är kvar, samtidigt som vi har tagit in Niklas Söderberg som varit ruggigt bra på försäsongen. Dessutom har vi lyft upp Felix Mårtensson egen produkt som kommer visa hur bra han är under säsongen. Vi har ruggig konkurrens på forwards. Våra egna produkter Richard Bergman, född 2000, och landslagsspelare, Hugo Lemne, född 1999, samt målvakten Jacob Widell Zetterström, född 1998, är spelare man bör passa på och se på Vallen. Så bra som de är så får vi vara glada om de är kvar hela säsongen innan de spelar elitfotboll.

Fjolårets giganter BK Forward och Karlslund avancerade till div 1. Tror du något/några lag kommer hålla samma höga nivå i år som Örebrolagen gjorde 2017? Vilka är favoriter till seriesegern, enligt dig?
Jag tror absolut att Vasalund har den kapaciteten. Blandning av ekonomiska resurser, spelarmaterial osv gör dem till skyhöga favoriter. De kan inte annat än jogga hem serien egentligen. Gällande resten så har jag en förhoppning om att vi och fem lag till gör upp om andraplatsen. Stocksund med sina ekonomiska resurser och uttalade ambitioner är en stark konkurrent.

Morgondagens motstånd Strömsberg IF mötte ni i fjol, då vann ni båda mötena. Har du scoutat motståndet och vad blir nycklarna för att kunna inleda serien på bästa möjliga vis?
Ja, vi har koll på Strömberg. Tufft och tajt lag att möta. Nycklarna är att göra det vi vill i så stor utsträckning som möjligt. Vara ödmjuka och jobba hårdare än dem.

Imorgon kl 14 spelar alltså herrarna premiär borta mot Stömsberg. För er som inte åker till Tierp för att stötta laget rekommenderar vi istället att ni kommer till Vallen lördagen den 14:e april, då vi tar emot BKV Norrtälje.


Stöd matchen mot cancer

Under hela 2018 kommer IFK Lidingö FK att spela i rosa tröjor med "Stöd matchen mot cancer" tryckt över bröstet. På fotot ovan ser ni lagkaptenen Philip Göransson posera i den nya tröjan. Tanken med projektet är att samla in 1.000.000kr till cancerfonden och deras forskning. Vi hoppas att du som supporter också vill vara med och spela den matchen tillsammans med oss!

Du kan lämna bidrag via sidan https://www.cancerfonden.se/insamlingar/matchen-mot-cancer eller genom att swisha till vårt konto 1233214335 som sedan sätts över på samma konto som i länken.

Vad sägs om att swisha 10kr, eller kanske 20kr, för varje mål som IFK's herrar gör under säsongen?

Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub