Herr

Ny huvudtränare för IFK Lidingö FK Herr

Publicerad 2021-12-03 11:38
Jl0a0824
Bild: Arkivbild
Inför 2022 väljer IFK Lidingö FK att ändra om i organisationen kring herrlaget och den nya huvudtränaren plockas upp från Akademiverksamheten.

Sercan Yilmaz som ledde laget till en sjätteplats under säsongen 2021 lämnade uppdraget när kontraktet löpte ut sista november och delvis blir det en helt ny organisation kring laget inför 2022 men också flera för klubben välkända namn som dyker upp när staben presenteras.

Ny huvudtränare blir den tidigare assisterande tränaren och tillika P17 Allsvenska tränaren Lucas "Kuba" Karlsson. Lucas har arbetat i IFK Lidingö FKs akademiverksamhet i två säsonger med P17 Allsvenska truppen och har dessutom tidigare spelat för herrlaget. I våras klev han in i herrstaben som assisterande när Fredrik Stenman klev av uppdraget.

- Det känns väldigt roligt att återigen lyfta upp en ung framåtlutad tränare från vår egna akademiverksamhet. Kuba har gjort ett bra arbete i P17 Allsvenskan och är redan inne i herrlaget då han verkat som assisterande under säsongen 2021. Säger Sportchef Magnus Bodsgård

Inom kort kommer staben i helhet presenteras men redan nu står det klart att Lucas också får med sig Akademichef Bror Liw i en av de assisterande rollerna. Bror har arbetat med Lucas under de två åren i P17 Allsvenskan och de har ett utvecklat och bra samarbete. Sedan väntas det också presenteras en resurs som tidigare funnits i Herr och P19 Allsvenskan men som under det senaste året varit iväg på ett annat uppdrag.

- Att Bror följer med känns naturligt och spännande att se hur deras samarbete fortsätter utvecklas tillsammans. Bror är också verksam som Akademichef och kommer därför dela den assisterande rollen, namnet på den andra assisterande hoppas vi kunna presentera innan tisdagens träning det är ett par detaljer som återstår där. Sedan är vi i en rekryteringsprocess efter en ny målvaktstränare då Sebastian tyvärr av personliga skäl valt att inte förlänga sitt avtal. Berättar Bodsgård.

Utöver tränarstaben ser det också ut att bli en del ändringar kring organisationen runt laget med framförallt fokus på matcherna. Mer om detta kommer under våren. Är Du intresserad av att hjälpa till kring IFK Lidingö FK Herr A är du välkommen att kontakta Magnus Bodsgård på magnus@ifklidingofk.se

Herrarna startar upp träningsverksamheten nästa vecka och då kommer det även att börja dyka upp provspelare som testas i laget.

Md intersport 360x250 webshop
Md nyhetsbrevet  nov 2020
Md r d v rd banner svff 207x320
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub