Lemne nickade in avgörandet

Publicerad 2018-05-13 10:53
29hl hemsida
Hugo Lemne avgjorde toppmötet mot IFK Stocksund.
Tabelltvåan IFK Lidingö FK åkte till Danderyd Arena för att möta tredjeplacerade IFK Stocksund, en match som precis som väntat blev jämn. Avgörandet kom i den 80e minuten när Hugo Lemne stenhårt nickade in 2-1 till Lidingö.

Strålande sol och mycket folk hade tagit sig till Danderyd Arena för att se toppmötet i division 2 Norra Svealand, de fick se ett hemmalag ta tag i taktpinnen och föra matchen. Men IFK Lidingö FKs låga försvarsspel släppte inte till några ytor och avsluten från Stocksund kom mestadels från långt avstånd. I den 42' minuten gjorde Amin 0-1 till IFK Lidingö FK vilket stod sig fram till halvtid.

Andra halvlek såg på många sätt ut som den första, ett lågt och kompakt IFK Lidingö FK försökte stänga till ytorna för skickliga Stocksund och lyckades på många sätt med sin matchplan. Men i den 67' minuten gjorde hemmalaget 1-1 på en hörna. Då kändes det som en brant uppförsbacke för Lidingö men i den 80' minuten fick gästerna en frispark där Otto Hultman hittade Hugo Lemnes panna, en hård och välplacerad nick avgjorde matchen till 1-2 seger för IFK Lidingö FK.