Herr

LK och Kasper är nu i herrlagets trupp!

Publicerad 2020-03-06 09:26
88169133 132557501505038 2395981513624649728 n
Både Kasper och LK har spelat i IFK Lidingö FK hela respektive större delar av sin karriär.

Kasper Karlsson och Linus Kågström (LK) är båda klara för spel i herrlaget 2020. Vi tycker det är väldigt kul att två spelare som är egna produkter kommer upp i herrlaget, förutom dessa två så är även Victor Strömsten och August Jorius med i truppen, båda med i 00 A1 från starten.

Läs mer om LK och Kasper nedan:

LK:

Berätta lite om dina år i klubben, när började du i Lidingö och hur har vägen varit till A-laget?

Jag började i IFK Lidingö när jag var 13 tror jag! Innan spelade jag för Vasalund i 1 år och innan dess i Djurgårdens IF, jag trivdes inte i Vasalund och bytte då till Lidingö där jag började i P00:1 som det kallades då! Vägen till A-laget har varit väldigt rolig! Jag har däremot aldrig kännt att det varit så tufft så att jag känt att jag inte skulle platsa. Det kanske låter som att det var lätt men alla är olika och det var så jag kände

Detta året kommer du konkurrera som ytter, vad för spelartyp är du?

Det ska bli väldigt kul att konkurrera som ytter eftersom det är väldigt bra samt hög konkurrens där! Jag är en spelartyp som gillar att ta maxlöp och försöka slå ut mina motståndare! Min styrka är definitivt min snabbhet då jag är väldigt explosiv! Min svaghet är antagligen spelförståelse samt att jag har ganska dålig uthållighet efter jag tagit några maxlöp! Jag är snabb i 15 meter sen går det sakta!

Vad tror du om lagets chanser i år?

Jag tror att lagets chanser i år är väldigt bra för att få en hög placering! Vi är ett superungt lag vilket jag tycker är kul! Snittåldern låg runt 21 om jag minns rätt så det är verkligen kul! Vi känns starka och det är mycket smällar på träningarna. Alla går in och visar mycket känsla och vilja under träning vilket gör att det blir en del småfult spel men det gör träningarna roligare!

Kan du berätta lite kort om ditt bästa minne i IFK Lidingö FK?

Mitt bästa minne var nog från U17 när jag var tvungen att spela en P17 match och var sjukt arg för det, så jag skrev till både Magnus P och Magnus Bodsgård att ifall jag gjorde 3 mål ska jag få starta som Forward. Sen lyckades jag å fick spela Striker och gjorde 7 mål!


Kasper:

Du har spelat hela livet i IFK Lidingö FK och nu har du tagit en plats i A-laget, hur känns det?

Känns såklart fantastiskt. Målet från början har alltid varit att hamna i a-laget tillslut och jag har aldrig haft tankar på att byta klubb. Det känns som en evighet sen jag började på fotbollsskolan på Brevik, så det är skönt att denna långa karriär i klubben resulterade i det jag ville.

Detta året kommer du konkurrera som offensiv innermittfältare, vad kan du bidra med?

Förhoppningsvis med min direkthet mot mål. Jag gillar att utmana 1v1 och slå ut mina motståndare, samt att konstant vara delaktig i den sista tredjedelen för att skapa målchanser och att vara svår för motståndarna att markera. Vill dessutom bidra med energi som ny i truppen och kämpa hårt för att konkurrera.

Vad tror du om lagets chanser i år?

Jag tror att de är väldigt bra. Det är en extremt duktig grupp fotbollsspelare vi har. Det är en väldigt ung trupp med mycket hunger. Konkurrens-situationen vi har för tillfället är optimal för att få ut det absolut bästa ur varje individ om de vill ha en chans att vara med och slåss om en plats i startelvan. Målet är division 1 och jag tror att det är fullt möjligt att vi når hela vägen med den truppen vi var.

Kan du berätta lite kort om ditt bästa minne i IFK Lidingö FK?

Svårt att välja. Antingen SM i Lomma 2013 där vi slog ut Hammarby ur gruppen för att gå till A-slutspel, eller Dana Cup samma år då vi slutar på tredje plats. Sommaren 2013 var helt enkelt en bra sommar. Men egentligen alla turneringar utomlands har varit fantastiska upplevelser (trots korrupta domare). Så det är svårt att välja.

Staben
Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub