Herr

Göransson avgjorde jämn match

Publicerad 2017-05-15 10:44
Philipgoransson nick 1
Philip Göransson blev matchens ända målskytt. OBS, bilden är en arkivbild och inte tagen från matchen mot Strömsbergs IF. Photo: Jan "Pinnen" Petersson.
Nykomlingen IFK Lidingö FK tog under lördagseftermiddagen emot Strömsbergs IF på Lidingövallen, det blev en jämn och hård kamp där hemmalaget gick segrande efter att Philip Göransson gjort sitt sjunde mål för säsongen.

IFK Lidingö FK ställde upp med följande startelva, Christoffer Hagsell i målet, Emil Gustafsson, Branislav Karic, Erik Wåhlin, Niko Granberg, Wesley Ntshangase, Fredrik Johansson, Viktor Johansson, Oliver Powers, Philip Göransson (K) och Amin.

På bänken fanns, William Tappert, Hugo Lemne, Japhet Makoki, Isac Gustafsson, Otto Hultman, Jacob Holmberg och Max Rosén.

Fet text = moderklubb IFK Lidingö FK (7st)
Kursiv text = kom till IFK Lidingö FK i ungdomsår (2st)

Nästa hemmamatch spelas onsdagen 24 maj då vi gästas av BKV Norrtälje matchstart kl. 19:30.
Vi spelar även hemma lördagen den 27 maj då FC Gute kommer på besök, matchstart 14:00.

Första halvlek,

Strömsbergs IF öppnar matchen starkt och IFK Lidingö FK får inte riktigt igång sitt spel, men växer in i matchen och tar över efter första kvarten. Det kompakta försvaret hos gästerna gjorde att IFK oftast hittade framkomligheten vi kanterna, men inläggen och inspelen stoppades oftast upp av de hårt jobbande försvararna eller målvakten. Strömsbergs IF skapade en del anfall, framförallt på omställningar där IFK alldeles för enkelt tappade boll.

Andra halvlek,

IFK fortsatte som i den första halvlek att driva matchen och gästerna riktade in sig på att kontra, det dröjde hela vägen fram till den 84' minuten innan Philip Göransson kunde göra 1-0 till hemmalaget. Under hela den andra halvleken fanns chanser för båda lagen att göra mål, men två bra målvakter höll nere siffrorna och matchen slutade därför 1-0. I IFK byttes Isac Gustafsson, Otto Hultman och Hugo Lemne in i matchen, ut gick Niko Granberg, Wesley Ntshangase och Emil Gustafsson.

IFK Lidingö FK ligger nu på fjärdeplatsen efter sex spelade omgångar.

Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a