Herr

Fredagskollen, avsnitt 12 – Får vi spela inför fullsatt läktare?

Publicerad 2017-08-18 14:12
Me
Känslorna efter vändningen mot Syrianska Kerburan har lagt sig. Förväntan inför helgen har kommit istället. På söndag ska solen skina, himmeln ska vara blå och kanske får vi spela inför fulla läktare.

Motståndarna Eskilstuna City FK spelar på söndag sin 2000:e match, en historisk milstolpe, kanske gör det också att några "City-anhängare" kommer till Lidingövallen på söndag kl. 17.00. Men främst hoppas vi på en stor IFK-publik som bär fram laget i matchen mellan tabellsexan och sjuan.

"The Janne"

MMS:et från veckans The Janne inkom sent, men veckans vinnare var Deniz, Fredrik J, Oliver, Hugo, Jonis och Felix. Endast en vinnare den här veckan som alltså inte har IFK som moderklubb. Desperata röster om en korrupt tävling har börjat höras från dem som finner sig själva långt ned i tabellen och som inser att en serieseger kanske inte längre är möjlig. Jag kommer dubbelräkna alla poäng innan sista veckorna, varje lagfoto finns sparat.

Inga ändringar i tabelltoppen denna veckan,
21p Krsto Beko
17p Jacob Widell Zetterström (MV)
17p Max Rosen
16p Christoffer Hagsell (MV)
13p Emil Gustafsson

Se hela tabellen här


Vad finns att spela för?

Som mittenlag i division 2 finns många saker att spela för.
Först och främst, det är ett helt gäng matcher kvar och inget är avgjort ännu, det finns faktiskt fler poäng kvar att spela om än vad både vi och Eskilstuna City FK hittills har hunnit samla in. Så saker och ting kan fortfarande hända.

Sen kommer det här bli IFK's bästa placering på över femton år, och den vill vi ju självklart ska bli så bra som möjligt, men i division 2 spelar man också om en plats i Svenska Cupen 2018 och den vill vi ta!

För oss som förening gäller det också att etablera oss på den här högre nivån efter att rusat upp från division 4, målet är samtidigt att spela in så många egna produkter som möjligt. Allt som oftast har vi den här säsongen spelat med 6-8 egna produkter på plan samtidigt i varje match, många av dem i en ålder som också ger dem möjligheten att spela i U19 eller t.o.m. U17.


Dramatiken mot Syrianska IF Kerburan

I onsdags spelade vi hemma mot Syrianska IF Kerburan, en match som avslutades med dramatik och jubel för hemmalaget. Gästerna tog ledningen i första halvlekens tidigare skede, ett resultat som stod sig hela vägen fram till den 87e minuten. En frispelad Niko Granberg blev nedriven i straffområdet, en straff som Philip Göransson dunkade in till 1-1. I matchens tredje överitdsminut hittade samma Niko, samma, Philip, på ett inlägg som nickades tillbaka till Amin och 2-1 var ett faktum. Strax därefter blåste domaren av matchen.


Helgens drabbning - kan vi fylla Lidingövallen?

På söndag kl. 17.00 startar matchen IFK Lidingö FK vs. Eskilstuna City FK på Lidingövallen, en match där sjätteplacerade Eskilstuna gör sin 2000e match i klubbens historia och sjundeplacerade IFK Lidingö FK vill bjuda på fest. Därför uppmanar vi alla att komma till Lidingövallen och heja fram oss i matchen. Det tidigare publikrekordet på nya Lidingövallen är 615 åskådare, kan vi slå det på söndag?


Nu visar vi, igen, att vi är #Fotbollsön
Magnus Bodsgård
Assisterande tränare

Magnus Bodsgård
Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub