Herr

Förlust i seriefinalen

Publicerad 2018-05-28 16:30
Gute
OBS: bilden är från förra säsongens match mot FC Gute vilka är nästa motståndare för IFK Lidingö FK.
IFK Lidingö FK har nog överraskat många med sin inledning och andraplats i division 2 den här säsongen. Vasalund var redan sedan i höstas en seriefavorit och har levt upp till de förväntningarna såhär långt. Under söndagen spelades en seriefinal mellan de båda föreningarna på Skytteholm.

Vasalunds IF fick den inledningen som de har fått så många gånger tidigare den här säsongen, tidigt ledningsmål och tryck på gästerna. 1-0 till hemmalaget kom redan efter 9 minuter på straff och 2-0 kom efter 18 minuter. Uppförsbacken för gästande IFK Lidingö FK såg då väldigt brant ut. Men sakta arbeta IFK sig in i matchen och när hemmalaget fick en spelare utvisad i den 33' minuten tändes hoppet om en vändning.

Vasalunds IF är ett väldigt skickligt fotbollslag och lyckades inte bara stå emot att IFK var en man mer på planen utan kontrollerade matchen mycket väl ända fram till slutet.

För serien innebär detta fortfarande att Vasalund leder serien före just IFK, dock nu med hela fem poäng. Nästa match för IFK Lidingö FK spelas på lördag då Lidingövallen gästas av FC Gute. Matchstart kl. 16.00

Dementi: Inför matchen mellan Vasalunds IF och IFK Lidingö FK skrev Vasalund på sin hemsida: "med många egna produkter i laget, detta blandat med unga djurgårdsprodukter som finns utlånade från storklubben djurgården" gällande IFK's trupp.
Detta stämmer inte, IFK Lidingö FK har inga lån från Djurgårdens IF. Några spelare som finns i vår trupp har under några år spelat för DIF, i vissa fall är det spelare från ön som startade sin fotbollskarriär i DIF och bytte till oss som ungdomsspelare, i några fall är det spelare som startat i IFK men bytt till DIF och sedan återvänt. Vi känner att vi har mycket goda relationer till vår granne Djurgårdens IF men det finns inget samarbete gällande lån av spelare etc.