Herr

Bodsgård: En rafflande match väntar

Publicerad 2018-10-07 19:40
Powers1
Jag får be om ursäkt för att vi varit dåliga på att uppdatera med nyheter här på hemsidan. Om du inte följt laget utanför ifklidingofk.se så kan jag meddela att det gått ganska bra.

Seriematcherna har avlöst varandra efter det att vi senast uppdaterade hemsidan. Först bortaslog vi Valbo på deras fina gräsmatta, sedan åkte vi på en förlust mot Vasalund, sedan seger mot Mora, seger mot Gute och seger mot Täby.

Tillbaka till Vasalund, 1-3, inget snack. Ni har varit så bra, vilket lag! Stort grattis till seriesegern den är välförtjänt. Hoppet för oss lever, så jag skriver -hoppas vi möts i division 1 nästa säsong.

Mora kämpar på och slåss för ett nytt kontrakt. Till Gute och Täby vill jag säga wow! Två lag som "inte har något att spela för" men som gjort det så svårt för oss, och det har varit nyttigt för oss. Att behöva kämpa och slita in i sista minuten. Tack för två grymma matcher och två riktigt proffsiga bemötande på era hemmaarenor. I Gute spelar Marcus Nobell som lyckats med hela 19 mål den här säsongen, i Täby spelar Ilyas Amiri. Jag vill passa på att hylla denna Ilyas, född 2001. Förra säsongen gjorde han "kaos" av U17 Allsvenskan men säsongen fick ett tråkigt slut när hans korsband gick av. Det är tufft att vara 16 år, ha en supersäsong bakom sig och bli korsbandsskadad. Men denna unga talang har redan studsat tillbaka och tryckte upp två bollar i krysset mot oss. Fantastiskt att se.

Innan jag går vidare och bygger upp nästa match - den som vi kallar "slaget om kvalplatsen" - vill jag också passa på att hylla min kollega. Huvudtränaren Ernesto Rubio Sivodedov. Jag är Manchester United supporter. Han också. Kanske inte det mest glamorösa just nu. Men när vi växte upp kunde United ligga under med 0-1. Det var 10min kvar. Man var inte ens orolig. United lyckades alltid att vända (lite som senaste united-matchen). Det kallades "Fergie time". (Om du inte vet vad det är, kolla wikipedia). Ernesto har startat Ernesto time. Vi har gjort dubbelt så många mål som vi släppt in under sista kvarten och vi har avgjort 3 av matcherna på tilläggstid. Detta är en blandning av coaching, feshness och fitness. Så om det på lördag står 0-1 med 10min kvar att spela. Lämna inte arenan.

Så till den här matchen. KB hemma den 13 oktober, klockan 16.00.

Vi har en tuff uppgift. Först och främst ska vi slå Karlbergs Bollklubb, bara det är tufft, men vi ska samtidigt hämta in en stor målskillnad. Men om vi slår "KB" hemma har vi chansen på att nå kvalplatsen till division 1. Hoppet sägs vara det sista som överger oss. Förutsättningarna är följande. Om vi vinner över KB på lördag så står vi på samma poäng inför den sista omgången. KB har just nu 11 mål bättre målskillnad. Varje mål vi vinner med ger dem minus. Det vill säga, vinner vi 1-0 förändras målskillnaden inte till 10 utan 9 etc... Dessutom är det en match kvar att spela efter denna omgången. Då möter vi Sundbyberg som ligger i mitten av tabellen och KB möter Norrtälje som slåss för nytt kontrakt. Klyschorna säger "motivation slår klass" och "i sista omgången kan allting hända". Norrtälje tränas dessutom av Peter Hautalahti som tidigare tränat IFK.

För att summera. Vi måste vinna mot KB den 13 oktober kl. 16.00. Vi behöver ert stöd. Fyll Lidingövallen.
Publikrekordet 615 åskådare som sattes 2015, det ska ryka nu på lördag!

Tillsammans för Lidingö!

Assisterande tränare
Magnus Bodsgård.

Md klubbshop 2019
Md matchen mot cancer  annons hemsidan  insamling cancerfonden
Md sponsorhuset
Md kontakta spelklar
Md ifk lidingo v nner
Md svenska spel
Md stodmedlem
Md namskylt laktaren
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub