Herr

Assisterande tränaren Fredrik Stenman tror unga IFK kan vara med i toppen!

Publicerad 2020-01-31 13:02
Stenman
"Viktigt att få spelarna att förstå vad som krävs för att gå från duktig fotbollsspelare till proffs".

Stenman precis som Adde har efter spelarkarriären nu tagit upp satsningen på att jobba med fotboll i annan form. För Fredrik avslutades karriären med att hjälpa IFK Lidingö FK att vinna 3an som spelare. Sen har han varit tränare i laget i några säsonger.

Hör lite om Fredriks tankar nedan.

Varför föll valet på att bli tränare? Vad är ambitionen för dig som tränare?

"Jag arbetade för ett försäkringsbolag efter att karriären tog slut, men kom snabbt fram till att det inte var något för mig. Gick Svff's tränarutbildningar och märkte under kursens gång att detta var något jag ville vidarutvecklas inom. Ambitionen är att utveckla och få spelarna att förstå vad som krävs för att gå från att vara en duktig spelare till att bli fotbollsproffs."

Berätta lite om din spelarkarriär som innehöll SM-guld, landskamper och spel i en av världens bästa "talangfabriker".

Karriären startade i Västerås SK där jag som 18 åring var startspelare i superettan för att där efter gå till IF Elfsborg och sedan vidare till Djurgården där jag hade förmånen att spela med otroligt duktiga och drivna spelare. Jag vann två SM guld och två Cup guld innan jag blev köpt av Bayer Leverkusen. Tillbringade 1,5 år i Bundesliga. Under perioden i Tyskland så blev jag uttagen i VM truppen 2006, en otrolig upplevelse för en 23 åring. I jakt efter speltid så bytte jag klubb till FC Groningen i Holland där jag stortrivdes under 4 år.
Sista klubb i Europa blev belgiska Club Brugge som gjorde en satsningen mot Champions League, tyvärr präglades min tid i Belgien av skador där framförallt en avsliten hälsena förstörde min tid i Belgien. Jag avslutade min elitkarriär i DIF för att sedan spela ett sista år i IFK Lidingö med serieseger i div 3 som resultat.

Vem är den bästa spelaren du spelat med och mot?

Bästa spelare jag spelat med är Luis Suarez. Spelade även med Virgil Van Dijk när han var ung men han var inte lika framstående då som han är nu. - Bästa spelare jag spelat mot är svårare, Wesley Sneijder och Christiano Ronaldo var fantastiska men var inte mina direkta motståndare i matcherna. - Svårast direkta motståndaren för mig var Mousa Dembele tidigare i Tottenham numera i Kina.

Hur går tankarna inför säsongen 2020 i division 2?

Just nu håller vi i ledarteamet på att skapa en grupp av spelare som alla ska dra åt samma håll och som vill utvecklas, lyckades vi med det så tror jag vi har stor chans att kunna blanda oss i tätstriden när serien väl ska avgöras i oktober. Vi har många unga spelare som vi både hoppas och tror ska ta nästa steg under 2020. Hårt jobb krävs och än så länge ser det väldigt lovande ut!


Nu på lördag ser ni oss spela mot FC Stockholm på Stadshagen klockan 12:00

Staben
Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub