Äntligen är försäsongen igång!

Publicerad 2019-01-26 09:01
IFK har som vanligt satt igång sitt försäsongsmatchande helgen v.2. Denna gång mot ett IF Sylvia från Norrköping som efter suveräna vinsten i förra årets division 2 Södra Svealand återfinns numera i division 1 norra.

Sylvia har ett tätt samarbete med allsvenska IFK Norrköping och denna match uppkom i samband med att vi bjöds ner av deras Akademi för matcher med våra U19 och U17 Allsvenska lag som mötte IFK Norrköpings motsvarande.

A-laget hade med sig 18 spelare varav en provspelare. Nyblivna Allsvenska Djurgårds-förvärvet Jacob Widell-Zetterström stod i mål. Han är ju som bekant en del av klubbarnas samarbete och spelar fortsatt matcherna med oss om han inte får matchtid i Allsvenskan.

Kort om matchen, vi öppnade starkt och hade en hel del chanser innan vi till slut tog ledningen med 1-0 med ca 15 kvar av första halvlek. Resultatet stod sig till paus och en riktigt bra halvlek från vår sida. Vi hade även chanser för att utöka ledningen med två-tre mål.

En hel del byten gjordes först i paus och sedan i matchminut 60. Vi fortsatte spela bra och går upp till 3-0. Man får ju säga att något händer sista 10-15 minuterna där hemmalag får in tre mål och slutresultatet blir således 3-3.

Utöver den fina prestationen så gladdes ledarstaben av att de fem uppflyttade spelarna födda 1999 gjorda totalt sett bra prestationer mot ett lag från division 1. Totalt medverkade sex 99or och en 00.

Våra målskyttar: 1-0 Niklas (Viktor) 2-0 Niklas (Philip) 3-0 Philip (Stokki)

Närmast väntar våra vänner från Aspudden, Stadshagen kl14.00 på söndag 27/1.

Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a