Herr

1-1 borta mot Skiljebo SK

Publicerad 2018-08-13 09:30
Nikodemus granberg
Nikodemus Granberg gjorde IFKs mål.
Under lördagen reste IFK Lidingö FK till Hamre IP i Västerås för match mot tabellfemman Skiljebo SK.

Det blev som förväntat en jämn match mellan de båda topplagen på Hamre IPs naturgräs. I inledningen av matchen var det ett Skiljebo SK som visade upp en mycket rak fotboll med snabba omställningar och efter 10 minuter prickade hemmalaget ramen på IFKs mål. IFKs bästa chans i inledningen var en nick från Philip Göransson som Skiljebos målvakt räddade.

IFK tog ledningen med 0-1 i den 23e minuten, genom nummer 23 Nikodemus Granberg som vek in från högerkanten och placerade bollen vid bortre stolpen. Under senare delen av första halvlek ändrades Skiljebos spel och de blev mer bollhållande, IFK fick försvara sig mycket men hade ännu en bra nick från Philip Göransson, denna gången strax över ribban.

Halvtidsvila.

Andra halvlek började som den första slutade, ett Skiljebo med mer bollinnehav och ett IFK som arbetade hårt i försvaret. I den 69e minuten byttes Nikodeus Granberg och Niklas Söderberg ut, in kom Daniel Aslan och Felix Mårtensson. Sedan kom Skiljebos kvitteringsmål när ett inlägg fick en ny riktning i vinden och letade in sig vid bortre hörnet av målet. I minut 80 ersattes Rickard Bergman av Jonathan Bengtsson. Minuten efter bytet hade IFK en boll som dansade på mållinjen efter ett offensivt inkast som resulterade i ett avslut från Daniel Aslan. I den 85e minuten byttes Wille Wiking ut och Otto Hultman kom in. De sista minuterna av matchen bjöd på chanser åt båda hållen utan att något av lagen skapade en tillräckligt bra chans för att avgöra matchen.

Kommande 3 matcher för IFK
18 augusti 16.00 IFK Lidingö FK - Bollnäs GIF FF Lidingövallen
25 augusti 16.00 Gamla Upsala SK - IFK Lidingö FK Gamlis IP
01 september 16.00 IFK Lidingö FK - IFK Stocksund Lidingövallen

IFK Lidingö FK är just nu på fjärdeplats i tabellen med samma poäng som tabelltrean Karlbergs BK och fyra poäng bakom IFK Stocksund.

Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub