1-0 x2 och sex inspelade poäng

Publicerad 2018-06-21 07:56
9a hemsida
Amin avgjorde både mot SIK och KB
IFK har mött Sundbybergs IK (lör) och Karlbergs BK (ons), två matcher som båda slutade med seger 1-0 där Amin gjort båda målen.

Sundbybergs IK

En match där IFK startade riktigt piggt i första halvlek och förde matchen men utan att få utdelning, 0-0 stod sig till halvtidsvilan. I andra halvlek blev matchen jämnare men det var IFK som drog det längsta strået när Amin i den 92' avgjorde matchen genom 1-0.

En match där Lidingöpubliken var frånvarande och publiksiffran skrevs endast till 55 personer.

Karlbergs BK

Först och främst vill vi rikta ett stort tack till KB som valde att spela i sitt reservställ för att IFK skulle kunna använda de rosa tröjorna i Matchen Mot Cancer. För er som inte följer IFK spelar vi under hela 2018 #matchenmotcancer där målet är att samla ihop minst 1 miljon till Cancerfonden och deras arbete mot cancer. ( Läs mer )

Matchen som spelades på Stadshagen började med att KB hade mer boll och förde matchen men det var IFK som hade första halvleks bästa chans när Oliver Powers dribblade förbi ett gäng motståndare och fick iväg ett hårt skott som tyvärr prickade ribban. KB hade också en ramträff i första halvlek men 0-0 till halvtidsvilan. I andra halvlek öppnade KB med ett bra anfall där Christoffer Hagsell stod för en fantastisk räddning när han tippade bollen över ribban och ut till hörna. Sedan fick IFK en stark period där KB först fick rädda på mållinjen efter att Göransson skjutit på en retur och strax där efter gjorde Amin 1-0 till IFK när han cyklade in bollen efter ett trasslig situation framför KB-målet.

KB hade sedan mer av spelet och de som höll på IFK höll andan när KB bland annat prickade insidan av stolpen, men IFK lyckades återigen hålla nollan och därmed vinna matchen.

Dubbla matcher nästa vecka, igen...

Nästa vecka ska vårsäsongen avslutas, på tisdag åker IFK till Norrtälje för en tuff bortamatch. BKV ligger just nu på negativt kval och är ett lag som IFK haft tufft mot där de tre senaste matcherna slutat med två kryss och en förlust.

På fredag spelar IFK vårens sista hemmamatch när Täby FK gästar Lidingövallen med matchstart kl. 20.00

Tabellen just nu:

LagSVOFGM-IMDP
S= Spelade matcher,V= Vunna matcher,O= Oavgjorda matcher,F= Förlorade matcher,GM= Gjorda mål,IM= Insläppta mål,D= Differens,P= Poäng