Dam

Vinstmål i slutminutrarna mot Älta

Publicerad 2021-08-14 17:20
A60f6c4e 06dd 45a6 9a60 ea5740b2d0bb
Efter underläge 0-1 efter första halvlek så trummade Lidingö på i hela andra halvlek och lyckades till sist vända matchen

13.45 är det avspark på Lidingövallen mellan gästerna Älta som leder serien, och hemmalaget IFK Lidingö som ligger trea.

Det har varit en intensiv vecka för hemmalaget, bortamatch mot Lindhagen där segern fixades i andra halvlek med tre mål (0-3) i söndags kväll. Två träningskvällar och sen match mot topplaget Täby från division ett i onsdags i en sen kvällsmatch. Så två träningskvällar och så idag tuff hemmamatch mot gultröjade Älta.

Vi väljer att ha en stark medvind i ryggen, men det visar sig inte vara till någon större hjälp. Älta kommer ut med energi och vi är lite spretiga i laget. I deras första anfall, en brytning och snabb attack, så kan de placera bollen invid vår målvakt Nellies högra stolpe. Och de första tio-femton minuterna är fördel Älta. Mer tyngd, mer samlade.

Vi skiftar lite i positionerna och kommer in i matchen och tar över. Men några pass på toppforward rinner ut till inspark i blåsten, och vi kommer inte igenom Älta-muren. Vi får några hörnor men lyckas inte få pannan på bollen. Närmast mål är ett tungt distansskott i stolpen av Mathilda och ett skott som målvakten raklång styr till hörna.

Foto på Mathilda: Kristine Tyler.

0-1 i halvtid, och vi har inte fått igång spelet från i onsdags. Men vi har i alla fall bollinnehavet under senare delen av första halvlek.

I andra halvlek kommer Julia in på mittfältet, och Ebba kliver ner i mittförsvaret och tar mycket ansvar i speluppbyggnaden.

Foto på Ebba: Kristine Tyler.

Och nu är det kvittering som gäller. Bollinnehavet är stort men Ältas försvar är svårforcerat. De tar heller inga risker utan rensar långt och väljer långa bollar i uppspelet. De ser över huvudtaget gärna att tempot sjunker och att det får ta tid vid insparkar och inkast.

Men Lidingö gnuggar, vänder spelet, letar uppspel. Går runt på kanterna, men Älta täcker bra. Det resulterar dock i många hörnor. Och på en sådan så hittar bollen fram till Talia som i högen mitt framför mål sätter den i nät. Kvitterat och stor glädje hos hemmaspelarna.

Men vi är inte nöjda med oavgjort. Vi fortsätter spela runt och leta luckor, och attacker längs hela bredden av plan. Så tar Ebba upp bollen, jag gissar att tröttheten kommit i Ältas hårt jobbande försvar, och hittar med en lång boll Femke i mitten. Hon lyfter med sig bollen och lyfter den sen också förbi målvakten i kamp med mittförsvaret. 2-1 och bara kort tid kvar.

Vi hinner byta ut en tröttkörd Femke på topp och spela av ett par minuter, sen blåser domaren av och vi har tagit tre poäng.

En rättvis seger mot ett lag med ett tätt försvar och många spelare på rätt sida defensivt. Ett lag som också hotade med långa bollar, som vi fick vara på vakt emot. Älta hade också inledningen av matchen men efter det spelade Lidingö en fotboll som gav resultat.

Vi tackar Älta, domarna och publiken för en fin fotbollslördag!