Vinst och serieledning

Publicerad 2019-06-16 22:56
00ce36a2 fe27 4acc a6d1 d6679ff611fb
Toppmatchen borta mot Lindhagen slutade med en seger 3-4

Inför sista våromgången kunde fyra lag gå upp i serieledning i Division 3A. Bara ett poäng skilde IFK Lidingö på första plats och fyran Essinge.

IFK Lidingö mötte i sista omgången tvåan Lindhagen på bortaplan, ett soligt Essinge IP. Mycket publik kom till matchen och förutsättningarna för en bra match med nerv fanns där.

Lindhagen inledde inledde bäst, tog initiativet på mitten och hittade också ut på kanterna och framför allt vänsterkanten. Där kom också 1-0 när Lidingö lät de komma runt och få iväg en hård tåträff i mål.

Efter det hittade Lidingö tillbaka in i matchen och jämnade ut spelet. Ett snabbt uppspel i mitten där Hannah hittade Femke som snyggt höll undan från backen och placerade bollen vid sidan av målvakten helt fri. 1-1.

Efter det var halvleken jämn men efter en frispark så lyckades inte Lidingö-försvaret rensa och Lindhagen får på ett lågt skott mot bortre stolpen som Sofia sträcker ut och räddar men de är först på returen och bredsidar in 2-1 som också blir halvtidsresultat. Lindhagen har också ett skott som tippas i ribban och som Sofia sen plockar ner i stark motsol. Lidingö har också en kvalificerad målchans till.

I andra halvlek kommer Lidingö ut med mer fart och rörlighet och får några hörnor. På en av dom, slagen av Irina, får Emma huvudet på bollen omgiven av flera försvarare och målvakt. En riktig krigarnick, och det är kvitterat.

Lidingö har nu ett klart spelövertag och har många alternativ i anfallen, kommer in i straffområdet med flera spelare och i ett sådant anfall kommer Sara förbi till höger i straffområdet och spelar snett inåt bakåt till Femke som kyligt bredsidar in bollen i mål.

Lindhagen försöker nu få till en kvittering och höjer sig, men i andra halvlek är det ett betydligt starkare mittfältsspel från Lidingö och Lindhagen tvingas försöka via kanterna. De får några hörnor men inga riktigt farliga målchanser. Lidingös mittförsvar, Julia och GH står upp bra och stänger till framför straffområdet.

Lidingö har också flera farliga omställningar, det finns ganska mycket yta på Lindhagens planhalva. 2-4 kommer också på en sådan snabb omställning, där Emma med en ljuvlig lång diagonalpassning hittar Hannah som kommer fri skjuter, målvakten räddar, men Hannah tar påpassligt hand om returen och rakar in bollen i mål.

Nu känns det ganska tryggt, men Lindhagen ger inte upp och i sista matchminuten så snappar de upp ett felpass och lyckas få in bollen. 3-4, men domaren blåser av matchen strax efter avspark och laget går till sommaruppehållet med en serieledning. Hur stor den blir avgörs på tisdag då trean Spånga möter fyran Essinge hemma. Om något av de lagen vinner den matchen är ledningen en poäng. Vid oavgjort i den matchen är serieledningen tre poäng.

Vi tackar Lindhagen för en bra och underhållande match, domaren och den härliga publiken