Dam

Vinst mot Vasastan

Publicerad 2019-08-24 20:55
Fdfac841 2bd1 42c0 b51b cc68d5d0f787
Det blev stora siffror hemma på Vallen när Vasastan gästade. 9-0 vann IFK Lidingö med.

Efter 3-0 i halvlek så slutade matchen mot Vasastan med en seger med hel 9-0. Elin satte 1-0, Femke gjorde fyra mål upp till 5-0. Sen utökade Elin till 6-0. Kajsa gjorde 7-0 och 9-0. Däremellan var Saga framme och satte 8-0.

En stor seger kräver förstås att hela laget spelar bra och även våra två målvakter (de stod varsin halvlek) visade stor säkerhet i sitt spel

Avspark i sensommarväder klockan 13.30 på Lidingövallens konstgräs. Lidingös damer tog tag i spelet från start, passningarna satt kanske inte direkt men det var spel på en planhalva i inledningen även om inga direkt farliga målchanser skapades. Några skott på mål och ett farligt inlägg. Men så i matchminut 12 så rensar Alma en bit in på vår planhalva, och hon lägger bollen så pass bra att Elin kan komma loss och från straffområdets gräns skjuta förbi målvakten som inte når bollen i ett försök till benparad.

2-0 kommer efter att Elin vridit och vänt i straffområdet och dras ned. Femke slår en iskall straff vid målvaktens högra stolprot. Minut 21 av matchen.

3-0 kommer när Emma med en snygg genomskärare hittar Femke som i steget smeker bollen förbi målvakten.

Utöver målen så skapar hemmalaget en handfull målchanser, men inga som är riktigt nära att gå in.

Vasastan är i Lidingös straffområde en enda gång i första halvlek, och det i en situation där Jenny i målet och en forward kolliderar i en bollduell när en hög boll studsar in i straffområdet. Bortalaget vill ha straff, svårt att avgöra på avstånd. I andra halvlek blåses inte när Elin går i backen två gånger i straffområdet, så kanske jämnar det ut sig där. Men som sagt, vi har ju inte VAR i division tre så det är svårare att vara säker här.

Efter 13 minuter i andra halvlek så hittar Anja fram till Femke en bit in på Vasastan planhalva, och hon sätter fart, gör ett par spelare och avslutar sen från straffområdesgränsen med ett placerat skott invid stolpen.

I minut 64 är Vasastan nära en reducering. En frispark tar i ribbans undersida men de två närmaste Vasastan-spelarna får inte tag på returen. Istället ställer Lidingö om minuten efter och Sara friställer Femke, som hakas upp av en back, men kommer loss och dunkar upp bollen i nättaket

Tre minuter senare bryter Saga ett bortainkast på egen planhalva och hittar Elin som sprintar ifrån sin försvarare och kyligt placerar in 6-0.

I minut 73 så orkar inte Vasastan få bort bollen från eget straffområde och efter hårt jobb av Saga så hamnar bollen hos Sara som petar fram bollen till Kajsa som styr den förbi målvakten.

Tio minuter senare kommer 8-0 i en omställning där inte Vasastan försvar hinner tillbaka. Saga friställer Kajsa till höger och hon skjuter, och på målvaktsreturen så trycker Saga in bollen.


Slutresultatet 9-0 fastställs i matchminut 87 när Sara kommer runt på kanten, spelar snett inåt i straffområdet och Kajsa mycket snyggt möter precis framför målvakten och skarvar in bollen. Ett sånt mål som man vill se mer av.

Sara var tillbaka i laget och stod för många fina raider på kanten och flyttade sen in i mitten.

9-0 är stora siffror och en eloge till Vasastan som försökte spela upp bollen, och inte föll in ett spel med tjongande. En anledningen till storsegern var att hela Lidingölaget spelade med bra energi hela matchen. Och att spelet varierades. Kul också att vi kunde gå runt på många spelare, och att båda målvakterna visade upp en trygghet där bak. Det hade inte mycket att göra, tack vare ett bra försvarsspel, men både Jenny och Sofia visade upp bra fötter när de involverades i speluppbyggnaden.

Vi tackar Vasastan, domaren och publiken för en fin inramning


Björn Jansson.
Md klubbshop 2019
Md f reningsbrevet
Md la travel annons traningslager ifklidingo
Md kontakta spelklar
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md ifk lidingo v nner
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub