Dam

Vinst mot Värmdö

Publicerad 2021-09-11 21:07
57f18755 e9b9 484a 8608 003c758c1c3e
Efter en fin andra halvlek kunde Lidingö dra ifrån och vinna med 1-4 på Värmdövallen

Efter en lång stund i 30 km på de stora lederna kändes det befriande att komma fram till Värmdövallen, en stor konstgräsplan med utrymme runt omkring och läktare. Dessutom hembakt i det öppna kaféet.

Avspark 17.00 och förhoppningen var att den fina matchen mot Bollstanäs gett en boost, och inte tunga kroppar. Och det börjar bra, med tryggt bollinnehav och några försök att hota.


Två-tre offside i början, vi är lite för heta att komma loss. Så i tolfte matchminuten, Mathilde med ett instick till Julia, som rutinerat utan stress avancerar och placerar bollen vid sidan av målvakten.Vi fortsätter rulla boll. Blir lite stillastående längst fram, men det känns som vi har matchen helt i vår hand. Talia har en fin nick strax utanför på hörna och tar ett skott över efter kamp i straffområdet.
Men så slarvar vi i pressen när de får ett av få anfall i halvleken och de får ta ett skott vid straffområdesgränsen snett ut till höger. Och vilket skott, hårt och otagbart.

Vi försöker hitta tillbaka till vårt vägvinnande spel, och chanser skapas men vi stressar iväg avsluten även i ganska bra lägen. 1-1 efter första halvlek, och vi borde kunnat hitta igenom deras försvar mer med tanke på allt bollinnehav och mycket folk på deras planhalva.

Frågan inför andra halvlek är om vi kan bli rappare, rörligare och utnyttja luckorna i deras försvar. Bollinnehavet finns ju redan där. Vi skapar en del i inledningen, och så i den 53:e matchminuten kommer ett av årets mål för vår del. Irina kliver upp på sin högerkant och slår ett flackt, hårt skruvat inlägg bakom backlinjen och Talia kommer med fart och volleybredsidar in bollen med fart i luften. What a goal!


Tre minuter senare hittar Talia fram till Liv som kommer fri med målvakten, hon har en back hängande i hasorna men håller undan och bredsidar in bollen. 1-3.34 minuter kvar och ingenting tyder på att vi ska tappa det här. Men Värmdö höjer sig lite, chansar på långa bollar mot högerkanten och inspel därifrån. Och så på en hörna, tror jag det var, så kommer chansen. En nick, lite studsar och så räddar Anja på mållinjen och lyfter upp bollen. Nu har de mer boll högre upp, men vår backlinje håller tätt. Och Trevor som coachar idag, lyfter ut Irina för att spara på henne. Tre byten till görs och det bidrar till en början till lite oorganisation, men det sätter sig och vi börjar skapa igen. Och så på en hörna och lite trassel, så lyfter Noelle in 1-4.

I slutsekunderna så fälls Mathilde i straffområdet, men deras målvakt läser straffen och räddar den. Returen slås sen över ribban. Och domaren blåser av matchen.

Vi tackar Värmdö, den ganska stora publiken och domarteamet. Ja, kaféet kan väl få en applåd också.


Björn Jansson.
Md klubbshop 2019
Md nyhetsbrevet  nov 2020
Md r d v rd banner svff 207x320
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub