Vinst mot Vallentuna

Publicerad 2019-05-04 16:51
C7bcce07 3b6f 41be b096 8e7eda93b08a
Det blev hela 9-1 hemma mot Vallentuna efter fantasifullt anfallsspel

Fint fotbollsväder, lite kall blåst, men bra temperatur att spela i. Och redan i inledningen fick vi 1-0, när Femke pressade deras målvakt till ett uppspel som Maria kunde ta hand om och säkert prickskjuta in i mål.

Kanske gick det för lätt att få in första målet, vi blev lite avvaktande och släppte in Vallentuna i matchen och spelet böljande en del och passningarna satt inte där. Vi gjorde det lite svårt för oss själva. Och Vallentuna fick några hörnor, men utan resultat.

Så efter en dryg kvart kom 2-0 genom Femke som är bra på att tråckla sig igenom försvaren. Nu kändes det som om det blev roligare på plan för Lidingöspelarna och vi kom in först i situationerna och Vallentuna kunde inte hota när de hade bollen. 3-0 kommer också genom Femke. Och nu är det ett klart spelövertag för Lidingö.

Andra halvlek börjar som första, med Lidingömål i inledningen. Irina slår en fin hörna, som alltid, och Lollo möter snyggt på volley i mål.

Nu är det hemmalaget som styr på plan och anfall efter anfall kommer. 5-0 Mathilde med en fin avslutning i straffområdet. 6-0 Maria rullar upp försvaret och frispelar Sara som skickar bollen i mål. 7-0 Femke avslutar kallt fri med målvakten.

Sen sticker Vallentuna upp med några anfall. Hanna gör en fin fotparad på ett friläge, men så lite senare på hörna så tillåts en Vallentunaspelare stöta in 7-1.

Lidingö tar sig ur den korta spelsvackan och pumpar på med anfall igen, snygga överlappningar på högerkanten, fina djupledslöpningar på vänsterkanten. Och rappt passningsspel som gång på gång ställer Vallentunaförsvararna.

Femke gör två mål till och slutresultatet blir hela 9-1.

Längst bak visar Hanna att hon troligen har seriens bästa målvaktsfötter, med både bra tillslag och smart adress på bollarna.

Mittförsvaret med Alma, med vackert flyt i spelet idag och GH som fysiskt står upp och visar vägen, kändes trygga. Irina (Coco mot slutet) och Saga på kanterna i försvaret med fart och beslutsamhet.

På mitten regerade Lollo, Emma och Maria. Där kom också Hannah in och visade mognad i spelet.

Längst fram startade Mathilde, Kajsa och Femke och det blev enkelt sammanfattat för mycket för Vallentunas försvar.

I andra halvlek kom Sara in och en bit in i halvleken flyttades Irina upp där, och det var ett fantasifullt försvarsspel som när bortalaget tröttnade rörde om rejält.

Vi tackar motståndarna, domaren och publiken för en fin eftermiddag på Lidingövallen.