Dam

Vinst mot Täby i Svenska Cupen

Publicerad 2021-08-11 23:19
1d982aa4 44fe 42f6 85df 098e82114c0a
Efter vår bästa halvlek i år, så står det 3-0 med bud på mer. Slutresultat 3-2.

Avspark 20.15 på Breviks konstgräs och med tanke på det hektiska schemat med seriematch i söndags kväll och träning måndag, tisdag, torsdag och fredag. Och viktig match mot serieledarna Älta på lördag, så kändes kvällens match mot Täby i Svenska Cupen lite tuff. Så matchplanen från tränare Magnus var att byta ut minst halva startelvan i andra halvlek, för att spara på spelare som ska starta på lördag.

När målvakten Moa också tvingades lämna återbud, så visste vi att vi skulle avsluta matchen med ett lag som hade ganska liten erfarenhet av seniorspel. 06:an Leslie tog på sig målvaktshandskarna. Debut för henne i tävlingssammanhang på seniorsidan, hon har gjort några minuter i en träningsmatch. Men lugnet där, var imponerande.

Och första kvarten bjöd vi visserligen på ett fint passningsspel och höll positioner bra, men vad som skulle komma såg man inte från sidan. Plötsligt ökade pressen och anfallen ökade i tempo. Mathilda prickar ribban med ett tungt distansskott, och bollen studsar ned vid mållinjen och ut.



Vi är nu många med i attackerna och Mathilde curlar bollen i målvaktens högra stolprot och sen snurrar den bort längs mållinjen. Så kommer då 1-0 i 20:e matchminuten, återigen Mathilda som laddar och får på en fin träff från distans.



Och vi fortsätter med lugna spelvändningar och snabba attacker, vi vinner andrabollar och så efter ett fint passningsspel så hittar Mathilde till Femke som sätter den säkert i mål. 2-0. 25 minuter har gått.

Men i stället för att bevaka ledningen, backa hem, så fortsätter det fina passningsspelet där bollen öppnar upp ytor och efter en av många bollvinster av Blanca så hamnar bollen hos Irina som hittar Femke som från strax utanför straffområdet skjuter 3-0. Matchminut 26.

Första halvlek bjuder på exakt den fotboll vi nött och gnuggat på under hela året. Vi hade en första halvlek mot Karlberg där spelet också flöt som här, där bollen vann mark. Men det här är strået vassare, mot ett tufft motstånd. Och försvarspelet sitter också där klockrent. En frispark som Leslie lugnt skopar in och en vass brytning i straffområdet är det enda som Täby mäktar med i farlighet.

I andra halvlek kommer Täby ut med hårdare press. Vi spelar fortfarande runt med trygghet, men får inte till det etablerade spel vi hade i första. Och nu kommer chanserna för Täby, två farliga lägen rinner ut i sanden. Men sen på en hörna nickar de in 3-1.
Och nu kommer våra byten, ett skedde i början av halvleken. Vi gör ett trippelbyte i försvaret, och ett på mittfältet. Det ger Täby ett övertag, och 3-2 kommer på en hörna. Men de inbytta jobbar hårt tillsammans med det övriga laget och Leslie gör också två klassräddningar. Ett tungt skott styr hon till hörna, hon har ju storleken. Och så avvärjer hon ett friläge med en djärv brytning där hon klistrar bollen framför fötterna på en forward.

En mycket imponerande insats, och vi är vidare i Svenska Cupen. Tack vare ett lugnt och tryggt försvarsspel, med en högkvalitativ speluppbyggnad. Ett mittfält som var spelbara och snabbt ställde om mellan försvar och anfall. Och ett anfallsspel som framför allt i första halvlek, var rappt och chansskapande.

Vi tackar Täby, domarna och publiken för en fin fotbollskväll.



Björn Jansson.
Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub