Vinst mot Stuvsta

Publicerad 2022-09-03 21:31
Ebbc52ab 2d5f 4e06 a9b2 9e227fe1e522
0-4 blev slutresultatet borta mot Stuvsta

Matchstart 14.00 på konstgräset på Stuvsta IP. Vi spelar för dagen i vårt orange-vit-randiga bortaställ och börjar med fart från start, och redan i första minuten är Natalia igenom och får sånär foten på bollen när hon ska runda målvakten, som är bra med på noterna och räddar.

Vi fortsätter bestämma takten och i åttonde matchminuten tar sig Natalia in i straffområdet, petar bollen på ena sidan om backen och går på den andra och fälls. Ingen straff.

Spelet på Stuvstas planhalva fortsätter och efter att Stuvsta får slå ifrån sig i eget straffområde hamnar bollen hos Natalia men lobben över målvakten blir lite för kort.

I 16:e matchminuten slås en fin boll in från vänsterkanten och Mickis möter vid bortre stolpen men hinner inte riktigt fram och touchar bollen strax utanför.

Så in den 17:e matchminuten sitter bollen där. Fint spel ut på Emma som tar sig förbi på sin kant och spelar in bollen framför mål där Natalia slarver eller släpper bollen förbi sig nära målvakten och Blanca möter vid bortre stolpen och gör 0-1.

Vår press fortsätter och Mathilda avslutar strax över.

Efter ca 25 minuter så sjunker vårt tempo och det blir tio ganska händelsefattiga minuter, där Stuvsta försöker vända på matchen men inte skapar så mycket. En avslutschans är bästa chansen men skottet utifrån går en bra bit över.

I den 38:e matchminuten har vi åter ett fint inspel från kant som Natalia vräker sig fram på men hon får bollen över mål. I den 40:e matchminuten får Liv ett friläge, men målvakten är fint ute och avvärjer.

Strax efter skarvar Natalia snyggt till Blanca som ordnar en fin position utanför straffområdet men skottet blir för löst. Minuten efter hittar Alva ut till Liv som slår in bollen till Blanca som åter dyker upp vid bortre och nu gör 0-2.

En chans till hinner vi med när Natalia kommer fri men touchen blir för lång och målvakten är bra med långt ut. 0-2 i halvtid, men sett till chanser och spel hade det kunnat vara mer.

Andra halvlek börjar som första slutade, men bra fart från vår sida. Redan efter två minuter av andra halvlek så hittar Blanca Natalia vid bortre stolpen och hon trycker in trean med kraft i öppet mål.

Och tre minuter senare slår Natalia ett inlägg från högerkanten som ser ut att hitta Blanca vid bortre stolpen men målvakten fläker sig och tippar bollen i mål, ett mål som kanske hade gjorts av Blanca om inte målvakten varit på den. 0-4 och uppförsbacke för hemmalaget.

Men vi slår av tempot och det blir en halvlek med ganska hafsigt spel stundtals och många spelarbyten, och vi hittar inte tillbaka till det rörligare och passningseffektivare spelet. Men det gör inte heller Stuvsta, så matchen slutar 0-4. En bra chans har vi i alla fall och det är inbytta Elvira som frispelas men skottet går på målvakten som kommit ut en bit.

På avstängda Ebbas plats på mittfältet gjorde Alva en helgjuten insats, och visade också med några bra brytningar och kamp på mitten att det skulle bli svårt för Stuvsta att komma tillbaka i matchen. Bra hjälp hade hon av Mathilda på mitten som fick stå för rutinen där.

Mittlåsen Emilia och Noelle fick spela hela matchen och är förstås en bidragande orsak till att Stuvsta inte kunde skapa några farliga chanser.

Att Natalia och Blanca gjorde två mål var känns också värdefullt inför fortsättningen. Summerat så var det en övertygande laginsats, och viktiga poäng som bärgades.

Vi tackar Stuvsta, domarna och publiken - ni vet att vi gillar välfyllda läktare.