Dam

Vinst mot Sätra

Publicerad 2022-09-17 20:10
4d7cf6cb bfbe 435e 9f47 39c31689ad6b
4-2 hemma mot Sätra efter 2-0 i halvtid

Molnigt med lätt duggregn hängande vid matchstart 14.00. En måstematch för att haka på striden om att hänga kvar i division ett nästa år. Då seriesystemet görs om och bara hälften av lagen överlever året i ettan så är det som gäller: de fem första är klara, sexan får kvala, plats sju till tolv åker ur.

Vi ligger åtta inför matchen men femteplatsen är möjlig om allt går vår väg och vi plockar poäng i kvarvarande matcher. Och konkurrenterna tappar förlorar.

Sätra saknar en del bänkspelare på grund av sjukdom, har en startelva men bara två på bänken. Vi kommer ordinarie och startar med bra tempo och påfyllnad och skapar tryck direkt. Hörna som slås i den fjärde minuten och högst når Noelle som nickar in 1-0, Ebba lägger den välriktade hörnan.

Vi fortsätter med bollinnehav och vinner duellerna, bollen parkeras på Sätras planhalva. Mathilda drar på ett tungt skott utifrån som målvakten snyggt tippar över. Och vi surrar kring straffområdet och får ytterligare hörnor.

Så i 20:e matchminuten får Blanca bollen av Natalia, och drar ett snyggt distansskott i mål. 2-0.

Mickis får ett friläge och rundar målvakten, som snyggt får ut en hand och räddar.

Trycket stagnerar mot slutet av halvleken och Sätra försöker komma runt på kanten men några riktigt bra lägen uppstår inte och 2-0 känns helt rättvist efter första halvlek.

Andra halvlek fortsätter vårt spelövertag och både Irina och Emma kommer runt på kanterna och serverar bollar in i boxen, där det inte är långt borta några gånger. Och Natalia fortsätter sysselsätta backlinjen, ibland fick dom ta till en diskret tröjdragning.

Närmast är Blanca som lyckas få bollen över med öppet mål. Men hon tar revansch och gör 3-0 i den 63:e matchminuten på pass från Linn som hittat sin plats i laget och gör en bra match och vinner en hel del boll idag.

I den 70:e minuten gör vi fyra byten. En av dem som byts in är Liv som på pass från Noelle, vänder upp och från distans får på ett flackt skott i bortre gaveln och 4-0 sitter där.

Efter det tappar vi organisationen en del, och när klockan tickar upp mot 90 så har vi bara fem spelare på sin startposition och Sätra får ett par frisparkar då vi inte hamnat rätt. 4-1 kommer i första tilläggsminuten, 4-2 i den tredje tilläggsminuten. Några tillslag till sen blåser domaren av matchen.

Summerat så gör vi en riktigt bra första halvlek där vi hade bud på mer än 2-0. I andra halvlek börjar vi bra med rörelse och samarbete i anfallen, och kommer in i boxen men mot slutet blir vi lite för stillastående och låter Sätra flytta upp. 4-2 slutresultat, men hade vi hållit i spelet tiden ut hade siffrorna blivit större.

Vi tackar Sätra, domarna och publiken.

Björn Jansson.
Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub