Publicerad 2022-10-09 20:35
F35cf709 31bb 4394 994d a9c05d39e328
2-5 mot Borens IK, och en sjundeplats i division ett södra.

Hötslövsfärger och sol på Borens Idrottsplats. Avspark 14.30 för seriens sista omgång. Vi ligger tre poäng efter Enskede och Karlberg. Enskede som tar emot seriesegrarna Boo och Karlberg som spelar borta mot Stureby.

Boo vann med hela 8-2 så förhoppningar fanns att de skulle fortsätta spela vägvinnande trots att kvalet till Elitettan var inbokat. Stureby har däremot haft en svag höstavslutning så där var ändå Karlberg favoriter. Så tre poäng och fyra mål upp till Enskede skulle inte vara omöjligt.

Och ganska snart får vi tag i spelet och kan skapa chanser. I den elfte minuten så hittar Ebba fram till Mickis med en fin genomskärare och Mickis rundar målvakten och rullar in 0-1.

Vår målsättning är att vinna med tre mål, ifall Boo infriar förväntningarna och vinner ska det räcka då vi vunnit båda inbördes mötena med Enskede. Och i 17:e matchminuten rullar vi upp försvaret och Ebba hittar snett bakåt till Linn som bredsidar mellan målvaktens ben. 0-2.

Och det känns som om trean kan komma snart. Men Borens hittar ut på högerkanten med en omställning och inlägget möts vid bortre stolpen och 1-2, efter 23 minuter.

Ett hack i kurvan, hoppas vi.

Men en långboll av Borens i motvinden och forwarden vinner bollen i kampen vid straffområdesgränsen och sätter den 2-2. 34:e matchminuten och uppförsbacke för vår målsättning.

Tre minuter senare, Natalia agerar target och spelar tillbaka till Ebba som skjuter med vänstern uppe i målvaktens högra hörn. 2-3. Laget samlas i ring och pushar varann.

I 41:a minuten får vi ett inkast långt ner på hemmalagets planhalva och Natalia reagerar snabbt och kastar till Ebba i straffområdet och på uppstuds lobbar hon över målvakten, 2-4.

Första halvlek var vår, och siffrorna kunde varit större. I andra halvlek blir det en betydligt jämnare historia och båda lagen skapar ett flertal chanser.

Men enda målet görs i 90:e matchminuten. Vi får några hörnor på kort tid, och vid den tredje har Ebba ställt in siktet och Noelle möter vid bortre stolpen och trycker in 2-5.

Men den stora glädjen vid slutsignalen förbyts i nedstämdhet då det visar sig att Boo inte presterade som förväntat. Enskede har vunnit med 2-0 och Karlberg med 3-1 och det blir inte det kvalomgångs våra spelare sett fram emot. Nå, vi gjorde en riktigt bra match när det gällde. Och sett över hela säsongen har laget utvecklats mycket och gjort en fin insats.