Dam

Vinst mot Älvsjös juniorer

Publicerad 2020-03-15 16:41
453e584d 6c2b 4d55 802b 1181578d8791
Blåsigt och en tidig skada, som förhoppningsvis inte är allvarlig, gjorde att det blev en ojämn matchbild. Men seger 3-2 till slut.

Efter en inställd Gävle-resa och match så lyckades Magnus trolla fram en ny motståndare, Älvsjö AIKs F19-lag som ska spela i F19-allsvenskan. Skönt med match och något annat att tänka på en liten stund än det rådande världsläget.

Vi inleder första halvlek med en stark vind i ryggen och bra press på Älvsjö. Vi skapar några hörnor där det blirkalabalik och har två ribbträffar och en stolpträff.

Sen kommer målet av Sara, som gör många poäng där framme. Både mål och assist.

Tyvärr kommer Noelle ner snett med foten när hon ska hinna en hörna vid kortlinjen. Hoppas bara att det är en lindrigare skada, även om smärtan var ihållande. Innan dess hade hon varit ett stort hot på hörnorna och hennes mittbacksspel har varit ett bra komplement till Almas där back. Bianca som inlett bra på mitten flyttas ner, och det tidiga bytet och positionsändringar ändrar en del på plan.

Men övertaget och vinden håller i sig. Naemi får gå in istället för debutanten Tuva Bylund, som gjort det bra på topp och hade ett mål i nät, som dömdes bort för offside.

Naemi gör 2-0 med fysik och ett bra skott. Fler byten sker och pressen minskar successivt och i matchens sista minut får de ett fri läge och 2-1 är ett faktum. En frukt av att vi inte riktigt var lika mycket på tårna som i inledningen.

I andra halvlek har Älvsjö vinden i ryggen och kommer högre upp i plan. Vi har fortfarande mer boll men, svårt att etablera spel offensivt. De långa bollarna har inte heller rätt adress. Vi kommer runt en del på kanten men lyckas inte skapa några större farligheter. Några hörnor och några resultatlösa skott.

Älvsjö å andra sidan är nära att rinna igen några gånger men antingen stoppas dom av sista försvarare eller så rinner bollen ner till Sofia, som är säker med fötter och igångspel.

Men så är vi lite ouppmärksamma på ett inkast och Älvsjö får ett friläge som förvaltas. 2-2.

Nu höjer vi oss lite, men har ändå svårt att hitta in i boxen i den hårda motvinden. Så kliver Alma upp ger sig själv skottläge genom att flytta bollen i sidled och skjuter in 3-2 från strax utanför straffområdet. Målet som hon laddar för på bilden nedan.

Summerat en ojämn match, där det tidiga bytet och vinden ställde till det. Vinden drabbade förstås bägge lagen, men vädret bjöd inte in till skönspel. Två debutanter i damlaget från F05, Tuva Bylund och Annie Hagen, som både gjorde en fin insats.

Vi tackar publik, domare och Älvsjö AIK som ställde upp med kort varsel

Björn Jansson.
Md klubbshop 2019
Md f reningsbrevet
Md la travel annons traningslager ifklidingo
Md kontakta spelklar
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md ifk lidingo v nner
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub