Dam

Vinst i vårens sista träningsmatch

Publicerad 2019-04-07 20:49
Cb412575 2c38 46ba 8b43 2d995c9fe1f6
Bagarmossen/Kärrtorp besegrades med 0-2 i sista träningsmatchen innan seriestarten.

12.30 var det avspark på Kärrtorps IP i fint fotbollsväder. Hemmalaget tilläts ha mest boll i de inledande minuterna, men fick göra halt en bit in på vår planhalva och efter hand så tog vi över bollinnehavet och skapade några chanser. Så efter 10-15 minuter kommer Sara som startar på topp igenom till höger i straffområdet, och skjuter rakt på målvakten, tar hand om returen och sätter 0-1.

Efter det är det Lidingö som bestämmer ute på plan. Många fina uppspel kommer på högerkanten där Irina och Hedda är löpstarka. Men vi använder också andra kanten med Saga och Anja, löpstarkt även där.

Vi passar oss också fint ur trängda situationer, och det känns mycket säkert ute på plan. Kanske borde vi skapa lite fler chanser med det spelövertaget. 0-2 kommer när Saga på vänsterkanten drar på ett skott över målvakten.

Så vid halvtidsvilan känns ledningen trygg, och förhoppningen finns om fler mål framåt.

Andra halvlek fortsätter spelövertaget, men precisionen i passningar och inspel är sämre och de där riktigt klara målchanserna kommer inte. Bagarmossen/Kärrtorp backar också ganska lågt med sitt lag så det blir trångt. Spelet jämnas efter hand ut en del också, och det blir ganska händelsefattigt. Några fint slagna hörnor, men utan resultat i boxen.

Så med ungefär en kvart kvar faller en av deras ihop vid mittlinjen efter en lätt närkamp. Och matchen avbryts. Både fot och armbåge, sas det, vreds och tränarna kommer överens om att avbryta matchen då ambulans behöver tillkallas.

Matchen blir alltså 45 + ca 30 minuter och visade under framför allt första halvlek upp fint passningsspel och bra fart längs kanterna. Efter de inledande fem minuterna så kontrollerade vi matchen och Hanna som stod i mål och visade sig aktiv med fötterna när vi spelade runt i defensiven, fick inte en enda målchans att avvärja.

Julia gjorde sin första träningsmatch för året och det såg bra ut där hon spelade mittback med GH hela matchen.

Resultatet speglar matchen väl, men vi borde kanske ha skapat ännu mer och utökat ledningen.

Nu ser vi fram emot seriestarten nästa helg mot Marieberg.