Dam

Vinst i seriepremiären

Publicerad 2019-04-13 18:13
78ba8fa2 b51e 475f 8e92 f24ebfc8cdcd
Seger 5-2 hemma mot Marieberg.

Avspark 13.30 hemma på Lidingövallen, och vi tar tag i spelet från start men tar inte rakaste vägen mot mål. Men med fina fötter så rinner Femke igenom, lurar målvakten men sätter bollen i stolpen.

I den 13:e matchminuten blir det mål. Femke dribblar i straffområdet och ur dålig vinkel lägger hon in bollen framför mål där en Mariebergsspelare försöker täcka inspelet, men styr bollen i mål. Femke antecknas förmålet.

Två minuter senare friläge och på målvaktsreturer snappar Femke upp bollen och sätter 2-0. Nu är det stort spelövertag för Lidingö och fint passningsspel.

I 20:e minuten slår Emma matchens passning fram till Maria som säkert rullar in 3-0 fri med målvakten. Vi hade tre spelare på rad i den snabba omställningen, svårt att värja sig emot. Och det fina spelet fortsätter, med bra rörelse och vägvinnande passningsspel med många one-touch.

4-0 i den 26:e spelminuten, åter igen Femke. Hat trick på mindre än en kvart.

Och det blir ett fjärde mål för Femke, i halvlekens slutminut. 5-0 och vi gör en bländande halvlek, där inte Marieberg skapar en enda chans. Så bra spel över hela plan.


I den andra halvleken börjar vi helt okej, och skapar en del chanser. Men nu tillåts Marieberg komma högre upp i plan och de vinner också en hel del dueller. Så efter nitton minuter av andra halvlek får bortalaget straff, efter en ofrivillig hands. Men bollen studsar upp på armen i straffområdet. En säker straff och 5-1. Det ger Marieberg ny energi och de plockar fram betydligt mer kämpaglöd.

Vi skapar fler chanser i halvleken, men Marieberg får ett mål till efter en hörna i den 85:e minuten.

5-2, ett bra resultat tar vi med oss från premiären där vi spelade rörligt, med fart och precision i första. I andra så släppte vi in Marieberg i matchen, och även om vi skapade fler chanser så var inte skärpan från första kvar. Sett till helheten en bra start på serien

Björn Jansson.
Md klubbshop 2019
Md matchen mot cancer  annons hemsidan  insamling cancerfonden
Md sponsorhuset
Md kontakta spelklar
Md ifk lidingo v nner
Md svenska spel
Md stodmedlem
Md namskylt laktaren
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub