Dam

Vinst i premiären

Publicerad 2021-06-05 20:57
Dfa7c30e 6408 4cf6 907f 4a9c1c8661a9
6-1 blev det i säsongens första seriematch när Värmdö kom på besök

Avspark 13.45 i 24-gradig värme. Värmdö sätter igång matchen men vi tar hand om bollen och behåller den stora delar av halvleken. Redan i femte matchminuten gör Blanca 1-0. Bollen fint ut på kanten till Irina som spelar in, Sara stöter bollen mot mål, målvakten ger retur och Blanca trycker in den i nät.

Pressen fortsätter några fint skapade lägen, men det fattas några centimeter på ett inspel eller så är målvakten där nere vid stolpen eller med en tippning vid krysset. I 20:e minuten kommer i alla fall målet. Ebba hittar Filippa som utmanar och vänder bort en försvarare och avlossar ett skott i mål.

Nu är spelet helt förlagt till Värmdö planhalva, när vi inte vänder om med backarnas hjälp. Och 3-0 är en riktigt klassmål av Filippa. Anja får ett inkast mitt på bortalagets planhalva. Kastar till Filippa som omarkerad får vända om och sätter fart mot straffområdet där hon hittar luckan och skjuter otagbart nere vid målvaktens högra stolpe.

Efter vattenpaus är vi nära att dryga ut ledningen när Sara så när får foten på ett fint inspel med målet vidöppet.

4-0 kommer strax efteråt. Anja väljer att driva inåt från kanten och hittar Mathilde som lättar bollen förbi en försvarare och får på ett skott som hittar förbi målvakten.

Fler chanser kommer men Värmdö målvakt gör ett bra jobb. Värmdö får en målchans i slutet av halvleken efter en tilltrasslad situation i straffområdet, men skottet går en bit utanför.

Dominansen fortsätter i början av andra halvlek, och efter ett sex minuter så hittar Anja in till Femke som direktskarvar över målvakten.

Men reduceringen kommer inte långt efteråt, när en Värmdöspelare kommer fri efter lite passivitet av oss.
Värmdö får energi av målet och vinner en del dueller nu och jämnar ut spelet även om det mycket handlar om kamp från bortalaget.

Efter en 7-8 minuter så börjar vi skapa farliga lägen igen, ett inspel som Mathilde sånär lyckas styra in och ett skott i burgaveln från Femke efter en snabb aktion.

Det är mer öppet nu och Värmdö skapar ett par chanser, men vi har bollen mer och bygger upp anfall efter anfall. Vi passar också på att skicka in pigga ben på plan, värmen tar på krafterna, och efter en fin kombination mellan Femke, Liv och Hannah så avslutar Hannah med tryck i ribban.

Lite senare rullar vi upp försvaret och till slut sticker Femke in den till Blanca som hinner före målvakten och rakar in den i mål. 6-1.Noelle med en fin nick strax över i första halvlek.

Mathilde gratuleras efter sitt mål av Anja och Blanca.

Mathilda vid bollen och Ebba en bit bort. Båda gjorde en mycket stabil insats på mitten.

När man sett matchen på video, med lite distans så går det att konstatera att första halvlek var helt enligt plan. Bra passningsspel, tålamod och bra positioner. Målen kom efter fint spel och var inga slumpar.
Andra halvlek fanns svackor, men det känns märkligt om det inte skulle komma med tanke på att förra matchen spelades i september, och 90 minuter på stor plan kräver mycket, inte bara fysiskt. Men andra halvlek innehåller också många fina sekvenser i alla lagdelar. Kul också att alla uttagna fick speltid.

Vi tackar Värmdölaget, publiken och domarna för en fin fotbollseftermiddag.

Björn Jansson.
Md klubbshop 2019
Md nyhetsbrevet  nov 2020
Md r d v rd banner svff 207x320
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub