Dam

Vinst borta mot Telge

Publicerad 2021-10-02 18:38
2bc75617 7eea 4e7f af71 2dd91ec37479
Efter 0-0 i halvtid så hittade vi varann bättre i andra halvlek och kunde vinna med 0-3.

Matchstart redan 11.00 på Södertälje Fotbollsarena, en stor matcharena som idag gav fina förutsättningar att spela den fotboll vi vill. Bra temperatur, lite blåst som kom och gick,mycket luft kring konstgräsplanen.

Vi har sagt att vi ska lyfta laget lite mer än i matchen mot P18, men Telge kommer ut med ett ganska hoptryckt lag och står högre med backlinjen än sist vi möttes. Vi prövar kanterna och får in några inlägg och instick. Talia kommer i några bra positioner men får inte fatt i de ganska branta passningarna.
Talia har också en klackstyrning nära mål som stoppas. Som vanligt har vi ett större bollinnehav, ett tryggt innehav förvisso, men de där farliga målchanserna saknas. 0-0 efter första halvlek.

I andra halvlek kommer vi ut med mer rörlighet och flyttar upp spelet närmare Telges box. Julia har bytts in och gör några fina bollförflyttningar på vänsterkanten, vilket ger inspel i box och hörnor.

Det öppnar också upp för Blanca, som sin vana trogen jobbar stenhårt. Ebba och Mathilda ser till att vinna mitten.

Så kommer Blanca med en fin bolltransport och smörpassning fram Liv, som blir dragen i armen men inte mer än att hon komma loss och bredsida in 0-1 i 56:e matchminuten.

Efter det jämnar spelet ut sig, och Telge börjar hota. Vi blir lite passiva. Men några klara målchanser får inte Telge. Några hörnor, varav en letar sig in mål men klar frispark till oss då en Telge-spelare ställt sig på målvakt Nellies fötter.

Och vi hittar in i vårt spel igen, och 0-2 kommer efter väggspel mellan Julia och Sara i mitten där Sara sätter bollen i mål. Matchminut 70.

Telge fortsätter gå för en reducering men vi kontrollerar matchen och i 86:e matchminuten gör Mathilde 0-3 på ett distinkt skott i straffområden, Sara rullar bollen tillbaka till henne.

Vi har fler chanser i andra halvlek, ett par frilägen, hörnor och inspel. Så med spelet i andra halvlek så blir det till slut en övertygande seger. Försvaret gör en gedigen insats.

Vi tackar Telge, publiken och domarteamet för en fin fotbollslördag.