Dam

Viktig vinst mot Lindhagen

Publicerad 2020-08-29 17:08
2e1c962e 2834 4d0e 9d7d d2c1be214cb2
1-0 hemma på Lidingövallen mot Lindhagen efter mål av Lollo redan i sjätte minuten.

Matchstart 13.00 med regnmoln hängande över arenan. Men behaglig temperatur för fotboll.

Vi tar hand om matchen redan från avspark och hotar med bra uppspel och bra press. Skapar chanser och hörnor och redan efter sex minuter kommer målet. Irina slår en hörna, som dyker ner mot bortre stolpen och Lollo håller sig påpassligt framme och trycker in bollen distinkt. Snyggt och Irina visar än en gång vilken fin hörnläggare hon är. Bra av Lollo också att så vältajmat beräkna bollbanan.

Pressen fortsätter och vi fortsätter skapa chanser. Tessem tar sig förbi och skjuter, målvakten räddar.

Noelle nickar stenhårt en hörna i backen och över målet.

Femke kommer runt på högerkanten och servar bollen vid mittpunkten, men avslutet räddas med ryggen av en försvarare. Ledningen hade kunnat vara betydligt större än 1-0 när vi närmar oss slutet på halvleken. Då tappar vi lite av skärpan och ett felpass friställer en av deras spelare. Men hon får inte till avslutet och efter en stolpträff tar Sofia han om bollen. Sofia som åter står i vårt mål och agerar tryggt och ser till att säsongens första nolla kan noteras.

Vi bjuder på ytterligare en farlig målchans och det som såg kassaskåpssäkert ut ser i halvtid betydligt öppnare ut.

I andra halvlek lyfter sig Lindhagen och vi tvingas än en gång byta i backlinjen. I första gick Alma ut efter en känning i fotleden. I andra måste Irina kliva av. Lindhagen har nu också mer boll och ligger i andra halvlek närmare en kvittering än vad vi ligger en utökad ledning. Vi skapar några chanser, Sara E har några inspel i boxen från högersidan och Bianca skjuter direkt på en fin fris park som lyfts över backlinjen av Amanda.

Sofia gör en snygg räddning på ett bra friläge ute till höger, och Lindhagen har också två frisparkar i bra läge utanför straffområdet. Men kanske är det ett bra samarbetet mellan Sofia och spelarna i muren. Skotten går nämligen strax utanför och över. Det kändes som muren täppte till bra där och minskade ytorna att göra mål på.

1-0 och tre viktiga poäng i den jämna serien med bara nio omgångar. Fem spelade och vi ligger fyra i tabellen där varje match kan skaka om tabellen.

Vi tackar domarna, briljanta idag, Lindhagen, ett trevligt gäng, och publiken som vi gilllar så mycket.