Vidare i Victoria Cup.

Publicerad 2020-03-28 17:35
72e365ab f40b 44d8 9948 ffcf366063d2
Efter vinst med 0-1 mot IFK Haninge är vi nu i kvartsfinal.

Lite motvind kändes det som när domaren blåste till spel 14.00 på Torvalla IP. Amanda som sett så bra ut på träningarna får känningar i låret under uppvärmningen och tvingas avstå match. Ytterligare en spelare vi måste klara oss utan. Hon ersätts av 05:an Alma som gör en mycket mogen match, och fyller den luckan.

Haninge inleder bäst, aggressivt och med bra spel ut på ytorna. Men vi håller positionerna i försvaret och de skapar inga chanser alls under första halvlek. Efter 10-15 minuter så får vi bättre ordning på spelet och en fin boll ut på Sara som trampar på men målvakten gör en fin fotparad på hennes friläge.

Vi har några inlägg och hörnor som inte resulterar, så en fin renspelning av Femke som lyfter bollen över.

Bra glöd från båda lagen, med ett klart chansövertag från Lidingö i första halvlek.

I andra halvlek är det vi som inleder bäst och hotar, men lite oskärpa i sista passningen och en backlinje som står emot gör att det är jämnt. Så när Femke frispelas så möter Haninges målvakt långt ut, Femke vickar bollen vid sidan av målvakten som river ned henne. Frilägesutvisning, en solklar sån.

Vi ökar tempot, återerövrar högt och skapar frilägen och ett skott som målvakten tippar i ribban och tar hand om returen på. Några chanser från nära håll hamnar också i målvaktens famn. Haninges andremålvakt storspelar och även om det känns som om det är spel mot ett mål, så visar Haninge stor moral i spelet med en spelare mindre. Mot slutet av halvleken så gör de också några uppspel via högerkanten som hade kunnat bli riktigt farligt om inte vår backlinje är så brytningssäkra. En hörna får de också till vilket känns lite jobbigt när vi inte lyckas rensa ut bollen utan den tar en båge mot bortre stolpen men utan resultat.

Frilägesutvisningen och en skada gör att det är några minuters tillägg på andra halvlek och klockan har passerat 90 när vi lyfter in bollen och inlånat från 05:orna, Tuva, nickar in 0-1. Mot slutet av halvleken har också 05:an Ebba kommit in på plan med friska ben och vilja.

Ett delvis nykomponerat Lidingölag gör en bra viljeinsats, passningarna satt inte alltid där de skulle och avslut som i de flesta matcher gått i mål tog Haninges duktiga målvakter. Men stor cred för att matchen ändå vanns, det kändes inte som det fanns så många andra alternativ till vinst när vi fick ösa på med en spelare mer.

Ser man till chanserna är segern också motiverad, 7-8 bra målchanser för Lidingölaget, ingen riktig vass för Haninge. Men Haninge inledde bäst och stod för många bra prestationer, och visade som sagt fin lagmoral efter utvisningen. Så vi ser fram emot två tuffa matcher under serien som vi hoppas ska kunna spelas under vår-höst.

Vi tackar publiken, domarna och spelare och ledare i IFK Haninge.