Vidare i Victoria Cup

Publicerad 2023-03-21 23:24
8401fc15 a5d5 425d 877f 95389970f36b
2-1 mot Enskede i Vinnarhallen

Avspark 20.15 i Vinnarhallen för matchen som två gånger skjutits upp på grund av snöfall. Då tog vi det säkra före det osäkra och bokade Vinnarhallen för hemmamatchen mot Enskede.
En match som kommer tätt inpå söndagens match mot Hanviken, där vi började riktigt starkt men tillät Hanviken komma in i matchen igen.

Vi har en bonusstraff innan avspark, då det skiljer en division mellan lagen. Blanca satte den säkert och vid avspark står det alltså 1-0 till oss.

Målvakten är på väg åt fel håll och hinner inte korrigera.

Vi inleder bra, rullar lugnt och skapar en bra chans där vi fyller på med flera spelare. Men så efter en kvart tappar vi skärpa och i 19:e minuten får Enskede ett skottläge utanför straffområdet och bollen går i en båge över Leslie och i mål. 1-1.

Men vi rättar till oskärpan och i 38:e matchminuten hittar Blanca med en fin boll Liv som fri med målvakten rundar henne och rullar in 2-1.

Andra halvleken blir mållös. Vi har några riktigt vassa chanser och en hörna som Enskede täcker skott på, Enskede som vill gå för en kvittering skapar också ett par farliga chanser i spelet och fem hörnor under halvleken. Vi kontrar och får två hörnor mot slutet och en fin chans där Liv letar skott läge med högern.

På bilden en hörna för oss i första halvlek.

Känslan när jag sett matchen nu på video är att vi skapade tillräckligt för att gå vidare till nästa omgång i Victoria Cup. Vi löste upp många knutar, spelade upp bollen på ett vägvinnande sätt och kom till målchanser som hade kunnat ge fler mål. Enskede hade också fler tillfällen, framför allt några skott som inte gick innanför målramen, och så hörnorna där åtminstone ett par hade kunnat avslutats på mål.

Vi tackar Enskede för ett bra motstånd, kändes som ett lag som höjt sig ett snäpp från i fjol. Vi tackar domarna och publiken som gör fotbollen roligare.