Dam

Vidare i Victoria Cup

Publicerad 2019-03-10 22:06
708bcfea 7a5c 4969 8480 3f8d2c8f5265
Inga insläppta och tre mål framåt mot Spånga gör att vi går vidare i Victoria Cup.

16-dels final i Victoria Cup (cupen för Stockholms damlag) med avspark på Djursholms IP kl. 17.00.

Spånga är hemmalag så vi spelar i nya oranga bortastället, och inleder bra. Vi har mest boll och det mesta av spelet försiggår på deras planhalva. Och allra mest i mitten, där Emma J. Får på ett skott som tar på en försvarare och får en fin hög båge över målvakten. 0-1 och rättvist så långt.

Spånga har en kort period då de skapar några hörnor och Hanna gör en kanonräddning på ett skott när hon sträcker ut och tippar bollen till hörna, bra vaket agerande. Vi hittar in i matchen igen, och resten av halvleken är vår. Med några chanser, några fina inspel, bra slagna hörnor och ett skott strax över.

I andra halvlek inleder vi åter med ett klart övertag och en bit in i halvleken rinner Maria igenom och sätter 0-2. Behärskat och snyggt.

Men en bra bit in i andra halvlek så kommer Spånga högre upp och får mer boll, men bara en bra chans skapas ett inspel som rinner förbi en framrusande forward. Men vi ställer om bra och Kajsa får på ett skott som letar sig över målvakten, lite på samma sätt som första målet. Och nu känns det klart, 0-3.

Vidare till åttondelsfinal i Victoria Cup där vi ställs mot Älvsjö, en tuff uppgift.

Hanna stod i mål idag och deltog aktivt i spelet med fina igångsättningar av bollen och en kanonräddning. Mittbacksparet Alma och GH stod rätt och stängde till i mitten. Irina och Saga var ytterbackar, Irina kom med upp på sin kant och kunde lyfta in bollen, eller spela vidare ut på kanten. Saga klev upp och gjorde många bra brytningar, inte minst mot slutet när trötthetbörjade synas på plan.

Emma J gjorde sin kanske bästa match hittills, Sara och Maria kompletterade på mitten och bidrog till att vi tog initiativet från start.

På kanterna såg Mathilde och Hedda till att vi hade alternativ i uppspelen. Vilket vi kanske kunde utnyttjat än mer i första halvlek. Femke spelade centralt i anfallet och rörde om rejält med sina fötter.

I andra halvlek kom Emma A och Kajsa in på yttrarna och spelade både fysiskt och med bra jobb i första pressen. Cornelia kom in som ytterback i slutet, och stod för några viktiga brytningar.

En bra genomförd match av laget, disciplinerat och uppoffrande.


Björn Jansson.
Md klubbshop 2019
Md matchen mot cancer  annons hemsidan  insamling cancerfonden
Md sponsorhuset
Md kontakta spelklar
Md ifk lidingo v nner
Md svenska spel
Md stodmedlem
Md namskylt laktaren
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub