Utslagna av Älvsjö i Victoria Cup

Publicerad 2019-03-29 22:15
7246bfc4 4e56 42e0 9482 6588eb17b9ca
Älvsjö vann med 1-5 i cupmötet.

Torsdag kväll och åttondelsfinal mot Älvsjö AIK. Ett lag som de senaste åren stridit i toppen av division ett, ett svårt motstånd som förra våren också deltog i Svenska Cupen och mötte Allsvenskt motstånd.

Vi inleder med två straffar, i Victoria Cup så får man en handikapp-straffför varje division som skiljer lagen. Vår första straff chansar deras målvakt på åt rätt håll. Den andra sätter GH mitt i målet och när målvakten chansar mot andra stolpen. Vid avspark är det alltså 1-0 till oss.

Tyvärr börjar vi alldeles för passivt och Älvsjö öser påvedömet fem-sex spelare i anfallen direkt. Och vi ser inte till att ha tillräckligt många spelare på rätt sida bollen. De blir övertaliga framför vårt mål, och efter bara en och en halv minut står det 1-1.

Älvsjös press fortsätter med fart, bar tillslag på bollen och vi hänger helt enkelt inte med. Efter 18 minuter står det 1-3 efter två mål av deras snabbe vänsterytter som vi inte fåt fatt på.

Efter det mattas Älvsjös tryck och vi börjar få ordning på positioner och hemjobb. Och resten av halvleken ser det bra ut med tanke på att det skiljer två divisioner mellan lagen. Jenny gör ett bra jobb mellan stolparna och vi fredar oss bra, sticker upp i omställningar men tar lite för lång tid på oss för att få till de riktigt farliga chanserna.

I andra halvlek står vi upp riktigt bra. Vi försvarar bra på de hörnor de får, och vi släpper inte till så många chanser och Jenny tar de chanser som dyker upp. Vi har också boll mervärde i andra men har svårt att komma in i boxen. Men det ser bra ut. Så i den 59:e matchminuten gör Älvsjö 1-4.

Efter det skapar vi ett par chanser. Sara dribblar sig in i straffområdet nere till vänster, Hedvig får in ett inspel från högerkanten och Irina slår en fin hörna. En riktigt bra chans i straffområdet får vi, men det är Älvsjö som gör 1-5 i den 85:e matchminuten. Då har de också skapat några farligheter till i halvleken och det är inget snack om annat än att segern är rättvis, men bortsett från de första 18 minutrarna så har vi gjort en bra match.

Kul att se att flera av våra spelare kunde göra bort sina motståndare, men som det bra lag Älvsjö är så satt understödet där. Kul också att vi stod upp så bra på deras fasta situationer. En hörna blev det mål på, men i övrigt skapades ganska lite på hörnor och frisparkar

Nu får vi ta med oss farten och fysiken från den här matchen till serien, och ta lärdomar inledningen i de två senaste matcherna. Att vara fokuserade från avspark.